avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala; martor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala; martor

buna ziua, am primit o amenda de la protectia consumatorului. la magazin a fost numai gestionarul care nu a semnat procesul verbal, dar nu a fost intrebat daca poate face obiectiuni, nu i s-a consemnat nicio explicatie fata de ce a vrut agentul sa constate. la rubrica de semnaturi este trecut numai cnp acestuia si mentiunea ca refuza sa semneze. nu exista un martor care din cate am inteles, ar fi trebuit sa semneze si el. daca voi ataca acest proces verbal pot numi ca martor gestionarul de care vorbeam?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:01, 30 Octombrie 2010
Daca apreciati ,aveti dreptul legal sa contestati PV in termen de 15 zile de la comunicare,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In sustinerea motivelor de contestatie ,puteti solicita proba cu martori
Contestati procesul-verbal in termen de 15 zile de la comunicare si solicitati proba cu martori. Insa, ar fi indicat, dupa expunerea motivelor de fapt, sa invocati dispozitiile art. din Constituţia României raportat la art.6 din Convenţia Europeană a Dreptului Omului.
Fata de cele relatate,cel sanctionat are posibilitatea sa conteste in termen de 15 zile la instanta competenta locului constatarii contraventiei,procesul verbal intocmit
Aveti posibilitatea fata de carentele procesului verbal semnalate sa solicitati anularea acestuia pentru motivele de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat fara sa-mi faca proces verbal. fale fale Am fost oprit de Politie in zona cu limitare de viteza la 70 km/h. Mi-a spus ca aveam 84 km/h si nu mi-a dat nici P.V sa semnez nimic. Mi-a spus doar ca amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala AMIKA AMIKA Am primit o amenda prin posta de 50 ron pt. ca am depasit timpul de stationare cu 10-15 min. Ce se intampla daca nu platesc?;) (vezi toată discuția)
Intocmire pv constatare contraventie la o data ulterioara liviu_co liviu_co Dau exemplul meu: - contraventie simpla savarsita in 12.12.2014 (parcare fara plata). - Intocmire PV constatator si stabilire sanctiune in 07.04.2015. PV ... (vezi toată discuția)