avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat fara sa-mi faca Proces Verbal.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat fara sa-mi faca Proces Verbal.

Am fost oprit de Politie in zona cu limitare de viteza la 70 km/h. Mi-a spus ca aveam 84 km/h si nu mi-a dat nici P.V sa semnez nimic. Mi-a spus doar ca amenda o primesc prin posta. E legal?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:13, 18 Martie 2010
fale a scris:

Am fost oprit de Politie in zona cu limitare de viteza la 70 km/h. Mi-a spus ca aveam 84 km/h si nu mi-a dat nici P.V sa semnez nimic. Mi-a spus doar ca amenda o primesc prin posta. E legal?


Cum a fost determinata valoarea vitezei?
Conform OG nr 2/2001 art 16-7 In momentul incheierii procesului verbal agentul constator este obligat sa aduca la cunostiinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare
Urmeaza ca la primirea PV sa analizati corectitudinea mentiunilor privind datele dvs de identificare si in caz ca exista lipsa de mentiuni sau mentiuni eronate ,in termen de 15 zile de la comunicare puteti formula contestatie la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Viteza a fost inregistrata de radar din cate am inteles. Am mai primit amenzi dar nici una fara sa semnez sau sa-mi faca Proces Verbal
In baza noilor achizitii de aparate radar,autoritatea apreciaza ca acestea sunt performante,motiv pentru care exista o avalansa de constatari si consemnari PV la regimul circulatiei pe drumurile publice.
Urmeaza la primirea PV ,in raport de constatari si consemnari sa dispuneti masura favorabila dvs
S-ar putea doar sa va fi..."amenintat"
Daca primiti procesul verbal la domiciliu prin posta,in termen de 15 zile,puteti formula contestatie impotriva acestuia,daca va puteti dovedi sustinerile de mai sus,cu acte,martori,alte probe permise de lege.
Verificat continutul procesului verbal daca este lizibi si daca cele consemnate respecta realitatea,dar si sub aspectul necompletarii unor rubrici,pentru a vedea daca pot fi invocate motivele de nulitate prev.de art.16-17 din OG nr.2/2001
Eu nu vreau neaparat sa contest Procesul Verbal. Am gresit si sunt constient de asta. Doar gasesc foarte ciudat sa primesc amenda si sa nu imi faca P.V. A trebuit sa il intreb eu daca primesc amenda si valoarea ei.

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda radar ? Mandark Mandark Buna ziua , Astazi am aflat de acest site si am observat ca in general utilizatorii primesc \"ajutor legislativ\". Am si eu cateva nelamuriri in privinta unei ... (vezi toată discuția)
Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie predasgeorge predasgeorge Buna ziua.In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un echipaj de politie pentru motivul sustinut de ei cum ca as fi depasit viteza legala cu 29 km/h pe ... (vezi toată discuția)
Pot face ceva ca sa mi se anuleze o amenda de circulatie? MARA MALINA MARA MALINA Buna seara, Pot face ceva ca sa mi se anuleze o amenda de circulatie?...Am fost surprinsi de radar in circulatie, nu a fost viteza mare dar suficient pentru a ... (vezi toată discuția)