Buna ziua ,
Astazi am aflat de acest site si am observat ca in general utilizatorii primesc "ajutor legislativ". Am si eu cateva nelamuriri in privinta unei amenzi radar primite de 1 mai.
In ziua in cauza am vrut sa merg pana la barajul Vidraru , pe drumul DN7c , foarte aproape de Transfagarasan (in comuna Arefu , pentru cunoscatori), unde limita de viteza era de 60 kmh , la un moment dat am depasit o masina care mergea ceva mai incet , iar in mijlocul depasirii am observat un echipaj de politie care stationa pe dreapta . Nu mi-am facut probleme deoarece m-am uitat la kilometraj si aveam aprox 60 kmh . La urmatorul filtru am fost tras "elegant" pe dreapta si mi-a fost comunicat prin statie ca am fost prins cu spectaculoasa viteza de 63 kmh. Drept urmare am fost amendat cu 60 de lei + 2 puncte penalizare . Am incercat sa vorbesc cu politistul , sa ii explic ca eram in depasire si ca nu incercam sa imit un dragster. El , foarte politicos, mi-a explicat ca daca am fost prins de radar ,nu mai are ce sa-mi faca decat sa ma amendeze. Eu nu m-am mai confruntat cu asemenea situatii , si de aceea as vrea sa va intreb daca pot sa primesc amenda pentru 63 kmh in depasire intr-o zona cu limita de viteza de 60 kmh (adica as putea sa contest decizia?) , si daca agentul respectiv ar fi putut sa imi dea o simpla avertizare in loc de amenda. Multumesc
Masura si gravitatea sanctiunii reprezinta responsabilitatea agentului constator;
conform dispozitii,putea sa va aplice atat avertisment cat si amenda
Daca apreciati ca PV contine incalcari ale disp art 16,17 ,19 din OG nr 2/2001 ,in termen de 15 zile de la comunicare ,puteti formula contestatie la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Conform OUG nr.195/2002 se aplica sanctiunea specificata in mesajul dvs. pentru depasirea cu 10-20km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv(art.108 alin.1 lit.a pct.4)
Puteti contesta procesul-verbal, in cazul in care, asa cum ati mentionat limita de viteza pe acel sector de drum era de 60 km/h.
Puteti sa depuneti o plangere contraventionala in instanta.
Personal va recomand sa atacati procesul verbal pentru netemeinicie si nelegalitate.
Solicitati sa vi se puna la dispozitie toate documentele si probele care au stat la baza dresarii procesului verbal pentru ca dvs sa va puteti face o aparare temeinica.
Atat!
Serviciul politie rutiere va trebui sa depuna:
- certificatul de omologare al aparatului radar (cinemometrului);
- buletinul de verificare metrologica valabil;
- autorizatia de operator radar a celui care v-a aplicat sanctiunea (din cate relatati ati fost oprit de un agent care nu a constatat personal fapta contraventionala);
- ordinul de serviciu / misiune al celui care a intocmit procesul verbal;
- fotografia in care ati fost surprins de aparatul radar.
Daca aceste documente nu sunt depuse sau sunt in neregula aveti sanse sa castigati.
Daca se depun documentele solicitate va trebui sa formulati aparari de fond si sa solicitati administrarea de probe (inscrisuri, martori, etc).
Viteza maxima
Lipi
Tocmai m-am pricopsit cu o amenda pt depasirea vitezei maxime... De fapt inca nu m-am pricopsit pentru ca am refuzat semnarea pv si astept sa mi-l trimita ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar
icristi
Astazi 15.11.2009 am fost inregistrat de un aparat radar pe DN2, in afara localitatii Cotorca cu viteza de 136 km/h. Echipajul Radar se afla in mers, venind pe ... (vezi toată discuția)