avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda ARR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda ARR

Cu respect,
Am si eu o intrebare. Acum 3 zile am fost oprit cu o autoutilitara de ARR iar la cantar am depasit putin greutatea incarcaturii. Ieri mi-a venit acasa amenda de 4000 lei platibil in 48 ore. Se poate face contestatie in astfel de cazuri?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:01, 30 Noiembrie 2010
In termen de 15 zile de la primirea procesului verbal de constatare a contraventiei,aveti posibilitatea sa va adresati cu contestatie,instantei competente teritorial locului constatarii contraventiei.
Agentul constatator trebuie sa dovedeasca fapta,iar dvs va trebuie probe in combaterea celor constatate(acte,martori,alte probe acceptate de lege).
Verificati daca procesul verbal a fost corect intocmit si nu este incidenta invocarea cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001
Ar fi bine sa platiti in 48 ore amenda si apoi sa-l contestati ( in cazul in care pierdeti procesul sa nu fiti obligat la achitarea totala a amenzii )
Daca exista proba de cantarire incarcatura ,nu se justifica a mai contesta PV
si daca cintarul nu este vizat metrologic? eu am avut un client care a contestat si ce surpriza - cintarul nu era avizat metrologic :) ARR lucra dupa ureche si cu "dedicatie"!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cnadnr vama nadlag lutucons lutucons Buna ziua La trecere dintre Romania si Ungaria la Vama Nadlag,la cintarul CNADNR am fost cintarit si sa constatat ca am depasit greutatea admisa pe cele 3 axe ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie necomunicat in termen de o luna razvanyk_d razvanyk_d Buna, am si eu o problema in urma cu aprox 45 zile am parcat autoturismul neregulamentar conform spuselor unor prieteni ar fi fost politia comunitara si mi-ar ... (vezi toată discuția)
O.g. 43/1997=amenda de 25 000 ron, va rog un sfat Ovidiu_Pospai Ovidiu_Pospai Buna ziua, am primit astazi un plic ce continea ditamai surpriza #-o..amenda de 25000 ron pentru depasirea masei maxim admise pe axe a unei masini de la ... (vezi toată discuția)