avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Amenda CNADNR vama Nadlag
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Amenda CNADNR vama Nadlag

Buna ziua
La trecere dintre Romania si Ungaria la Vama Nadlag,la cintarul CNADNR am fost cintarit si sa constatat ca am depasit greutatea admisa pe cele 3 axe ale Tirului 1000 kg respectiv pe fiecare axa cu greutatea intre 200-500 kg.,am fost amendati cu amenda in valoare de 580 lei pe loc si ulterior a venit la sediul firmei un proces verbal de plata a unei despagubiri in valoare de 30.000 lei ,cea ce mi se pare o suma fabuloasa si aberanta.
Mentionam ca dupa cintarire am cerut angajatului CNADNR sa ne recintareasca chiar si contra cost deoarece soferul a observat ca in momentul trecerii peste cintar masina nu a avut o functionare corecta si a mers cu intrerupere si cu socuri din cauza alimentarii motorului cu combustibil deoarece era frig si sa asteptat o noapte intreaga la coada din vama si consideram ca din aceasta cauza a existat aceasta anomalie de cintarire.
Am fost refuzati fara drept de apel,mentionam ca la locul incarcarii am fost cintariti unde greutatea marfii este cu exact 1000 kg.mai mica,dupa cintarirea de catre CNADNR am mers la inca un cintar autorizat si am cintarit din nou camionul si a reiesit exact cantitatea de 1000 kg mai mica fata de cinarirea de la CNADNR.
Deci 2 cintare atestate metrologic au aceleasi valori iar la CNADNR exte o alta valoare.
Va rugam recomandati care ar fi rezolvarea acestui caz.
Rugam recomandati un avocat specializat pe aceasta speta daca se impune.
Va multumim
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 20:09, 31 Ianuarie 2015
Mai sunteti in termen pentru a putea contesta amenda? Când s-a intocmit procesul verbal de contraventie? Evident ca poate fi contestata valoarea dar si imprejurarile in care s-a aplicat amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi amenda fara proces verbal? Shuk Shuk Am fost oprit in trafic de CNADNR, au cantarit masina si am depasit greutatea pe cele 3 axe din spate ale semiremorcii. Suma admisa pe ultimile 3 axe este 21t ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta din anul 2010 samyta samyta Buna ziua! Am si eu o situatie pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv. Tocmai am primit o notificare pentru ca nu as fi platit o amenda din anul 2011 pentru ... (vezi toată discuția)
Colet din china cu bunuri suspecte de contrafacere darkynok darkynok Buna ziua. Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt ... (vezi toată discuția)