avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru rovinieta din anul 2010
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru rovinieta din anul 2010

Buna ziua! Am si eu o situatie pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv.
Tocmai am primit o notificare pentru ca nu as fi platit o amenda din anul 2011 pentru o contraventie savarsita in anul 2010.
Procesul verbal a fost incheiat in 23.03.2011 pentru ca as fi circulat in 29.10.2010 fara rovinieta.
Prooblema este ca in ianuarie 2010 (ca in fiecare an ) am achitat la o benzinarie taxa de rovinieta pentru un an.
Deci pe data de 29.10.2010 aveam rovinieta.
Problema este ca nu stiu cum as putea dovedi ca am avut-o din moment ce atunci nu erau acestea electronice si bineinteles ca eu nu mai am copia ei dupa atata timp.
Am sunat acum la benzinaria unde cred ca am facut-o dar mi s-a spus ca ei nu tin arhiva decat 2 ani.
Imi poate spune cineva cum trebuie sa procedez in cazul asta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: samyta , utilizator 09:52, 25 Iunie 2014
Cand mai exact ati primit PV-ul de la CNADNR?
Daca nu au trecut 15 zile sunteti in termen sa faceti plangere contraventionala, si invocati in aparare aceleasi aspecte.
Ieri am primit o Notificare la care este anexat un proces verbal care ar fi fost incheiat in 23.03.2011, dar pe care nu l-am vazut pana ieri. Iar amenda asta nu a figurat nici in impozitul masinii.

Va multumesc!
In regula, sunteti in termen, eu va recomand sa faceti plangerea contraventionala, mai ales ca stiti ca aveati rovigneta in perioada respectiva, chiar daca nu mai detineti fizic chitanta, recomandarea este sa o pastrati timp de 1 an de la expirare si a trecut demult chiar si acest timp.
Gasiti modele pe net, faceti copii dupa PV si depuneti totul in 2 exemplare la judecatoria cea mai apropiata de domiciliul dvs., in probatiune doar inscrisurile depuse, solicitati judecata in lipsa ca sa nu fie nevoie sa va prezentati, si aveti sanse mari sa castigati.
Succes!
Multumesc! Asta ma gandeam sa fac, dar problema este ca eu nu mai pot dovedi sub nici o forma ca am avut in acea perioada rovinieta. Daca CNADR vine si spune ca nu am avut rovinieta eu cum pot sustine contrariul?
Ei trebuie sa faca proba ca nu ati avut-o, lor le revine sarcina probei.
Faceti cum v-am spus ca nu aveti ce pierde.
Gasiti modele pe net.

Alte discuții în legătură

Viciu comunicare proces verbal de contraventie chans chans Am primit un \"Proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei\" insotit de o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta tebaatusasula tebaatusasula Buna ziua, Am primit astazi o instiintare privind urmarirea silita impotriva mea. Pe scurt o amenda de rovinieta din 2012 primita in astazi 16.04.2015. Pe ... (vezi toată discuția)