avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta

Buna ziua,

Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic nou avand in vedere ca toata lumea se confrunta cu aceste probleme. Problema este ca nu inteleg cand au venit aceste Procese Verbale, pentru ca in cursul lunii iunie 2011 am platit prima amenda, iar in luna octombrie 2011 am mai platit o alta rovinieta. Aceste Procese Verbale au venit intre cele doua plati. Mai mult decat atat pe ele se vede clar ca este trecuta gresit adresa de domiciliu. Am intrat in posesia lor de la ANAF.
Nelamurierea mea: Pot sa fac o contestatie la titlu executoriu avand in vedere ca aceste P-V nu au fost comunicate in termen si sa cer anularea acestui titlu?
Ca sa fac plangere contraventionala impotriva acelor P-V se pune problema tardivitatii... desi... daca fac dovada ca eu am intrat in posesia P-V si am luat la cunostinta de ele de la cei de la ANAF , practic de la acea data curge termenul de contestatie...

Va rog sa ma ajutati, caci nu stiu cum sa procedez in acesta situatie!
Cel mai recent răspuns: Catzus , utilizator 19:47, 26 Mai 2012
Daca au trecut mai mult de 6 luni, sunt prescrise... termenul e de 6 luni, ptr contraventii. (OG 2/2001)

vedeti ca daca ati platit deja una puteti invoca faptul ca este o contraventie continua si ca nu puteti fi pedepsita de doua ori pentru aceeasi fapta.
gasiti aici model ptr o astfel de plangere : [ link extern ] /

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
ContSters214341, utilizator
Nu sunt toate prescrise. Ultima este emisa in luna august 2011.
In alta ordine de idei... eu apar la ANAF cu acest debit de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale. Intr un fel sau altul... trebuie sa ajung la debit 0.
In afara de a va da mura in gura un model de plangere, cam ce ati mai dori sa primiti ca sa fiti dispusa sa spuneti un multumesc?
:) faceti actiune , o castigati si vor fi anulate procesele verbale de amenda, inclusiv mentiunile din certifcatul dvs fiscal.

Noi sa fim sanatosi!
Eu va multumesc pentru model, pentru timp si disponibilitate. Acest model l am gasit pe net, l am citit si inteleg faptul ca a avut castig de cauza in instanta.
Problema care a ramas este legata strict de tardivitatea introducerii cererii avand in vedere ca am luat la cunostinta de acele amenzi abia acum, in urma investigatiilor facute la ANAF.
termenul curge de la data cand ati luat la cunostita de existenta acestui proces verbal. Dovada o fac ei nu dvs, daca ei sustin tardivitatea introducerii. Sigur nu au cum sa o faca ptr ca nu v-au trimis procesele-verbale cu confirmare de primire.

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita cnadnr Victoriagheorghe Victoriagheorghe Buna seara, Am primit vineri un plic cu titlu de executare silita de la CNADNR privind o contraventie ( ca nu as fi avut rovinieta pe data de 14.06.2012 ( ... (vezi toată discuția)
Somație platã cnadnr meioza meioza La începutul lunii iulie am făcut o reclamație la poliția rutieră că pe anumite porțiuni de pe A3 telefoanele de urgență nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta valisox valisox pe scurt, am cumparat o masina pe data de 1 iunie care nu avea rovinieta. dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am plecat spre primul petrom si am ... (vezi toată discuția)