avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somație platã CNADNR
Discuție deschisă în Executare silită

Somație platã CNADNR

La începutul lunii iulie am făcut o reclamație la poliția rutieră că pe anumite porțiuni de pe A3 telefoanele de urgență nu funcționează și nici semnal pentru apelarea 112 de pe mobil nu există. Mi-au transmis că vor redirecționa sesizarea către CNADNR.

Am primit zilele trecute ceva de la CNADNR și am crezut că e răspunsul la sesizare. Cînd colo, era o somație de plată de la CNADNR pentru o presupusă contravenție din 31 octombrie 2010 (cînd, susține CNADNR, aș fi circulat fără rovinietă) și cer tariful de despăgubire de 28€. Împreună cu somația e atașată o copie a procesului verbal care a fost emis în 25 martie 2011 (probabil nu a mai fost trimisă pentru că și-au dat seama că rovinieta era plătită ).

Menționez că nu am primit niciodată un proces verbal pentru o asemenea contravenție, iar în somație se susține că procesul verbal este titlu executoriu, deși nu mi-a fost niciodată comunicat.

În opinia mea e clar că procesul verbal e lovit de nulitate (nefiindu-mi adus la cunoștință în termenul legal de o lună de la emitere, cînd aș fi putut dovedi că am plătit rovinieta). Dar din cîte știu, chiar dacă procesul verbal e nul, dacă nu-l contest devine titlu executoriu.

În plus, prin legea 144/2012 care modifică OG15/2002 nu mai există tarif de despăgubire, deci mi se pare aiuritor faptul că ei încă îl mai cer.

Care ar fi pașii de urmat?

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:40, 24 Iulie 2013
Nu aveti decat sa faceti plangere impotriva PV-ului de contraventie . Trimiteti dovada inregistrarii plangerii la executorul judecatoresc, daca de la el ati primit somatia, sau la organul ce a emis somatia.
Faceti apararile respective, in cadrul plangerii pe care o veti formula.
Mai puteti invoca faptul ca nu este semnata, ceea ce, in conformitate cu prevederile OG2/2001 reprezinta motiv de nulitate.

Succes!
Mulțumesc pentru răspuns! Aș vrea să menționez în plîngere să îmi fie plătite cheltuielile de judecată. Acestea se cer CNADNR sau agentului constatator?
Cheltuielile de judecata vor fi in suma de... 20 de lei, taxa de timbru, plus eventualul onorariu al avocatului dvs, daca este cazul.. Depuneti la judecatoria de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie mihaela495 mihaela495 Am avut o amenda pentru lipsa rovineta. Am achitat amenda dar nu am achitat si contravaloare tarif despagubire rovineta. Constatarea a fost facuta in data de ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat masina unui prieten care a fost amendat contraventional pentru lipsa rovinieta Tcg Tcg Am imprumutat masina unui prieten in luna August si a fost depistat fara rovinieta si acum me-a venit procesul verbal de constatare cu amenda de 1250 lei si ... (vezi toată discuția)