avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am imprumutat masina unui prieten care a fost amendat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am imprumutat masina unui prieten care a fost amendat contraventional pentru lipsa rovinieta

Am imprumutat masina unui prieten in luna August si a fost depistat fara rovinieta si acum me-a venit procesul verbal de constatare cu amenda de 1250 lei si instiintarea de plata la procesul verbal si contravaloarea tarifului de despagubire in valoare de 320 Euro , ce este de facut?.Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Tcg, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 14:05, 15 Februarie 2012
tariful de despagubire e socotit ca fiind contravaloarea rovinietei pe un an pt tipul autovehiculului respectiv.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Tariful de despăgubire are aceeaşi valoare ca şi tariful rovinieta dar nu se consideră a fi unul şi acelaşi potrivit og15/2002. Tariful de despăgubire se aplică ori de câte ori s.a săvârşit contravenţia prevăzută de art.8 din og 15/2002, şi trebuie achitat indiferent dacă ulterior săvârşirii contravenţie tariful ptr rovinieta a fost achitat. Deci nu au legătură decât legat de contravenţie şi nu constituie unul şi acelaşi. Din păcate aşa este reglementat şi se pare că nu deranjează pe nimeni. Dacă nu aţi utilizat dv.stră autoturismul şi puteţi dovedi asta instanţei, formulaţi plângere împotriva procesului verbal de contravenţie, og15/2002 sancţionează utilizatorul fie el proprietar sau deţinător in baza unui drept legal constituit. Împrumutul poate fi temeiul utilizării de către prietenul dv.stră a autoturismului, in baza unui drept legal constituit.
Tcg a scris:

Am imprumutat masina unui prieten in luna August si a fost depistat fara rovinieta si acum me-a venit procesul verbal de constatare cu amenda de 1250 lei si instiintarea de plata la procesul verbal si contravaloarea tarifului de despagubire in valoare de 320 Euro , ce este de facut?.Va multumesc anticipat

Să plătiţi fără să mai staţi pe gânduri
Maşina trebuia să aibă taxa plătită fie că o conduceţi dumneavoastră fie că nu. Nu trebuia să o împrumutaţi dacă ştiaţi că nu este în regulă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Rovinieta popescuam popescuam Buna ziua, In data de 24.06.2016 am plecat din Bucuresti, pe A2, uitand sa platesc rovinieta. Din cate stiu, pe A2, in dreptul centurii (km 12-km13), este un ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)