Buna ziua,
In data de 24.06.2016 am plecat din Bucuresti, pe A2, uitand sa platesc rovinieta. Din cate stiu, pe A2, in dreptul centurii (km 12-km13), este un cititor de roviniete si probabil ca am fost "citit' fara rovinieta. Mi-am adus aminte ca nu am platit rovinieta pe la km 35. Pana la km 50 am reusit sa platesc rovinieta online, de pe telefonul mobil.
Intrebarile mele sunt:
1. Mi se va intocmi proces verbal de contraventie (amenda), in conditiile in care la cca 20 minute de la presupusa depistare fara rovinieta, am platit-o? si
2. daca mi se intocmeste proces verbal de contraventie (amenda), pot sa o contest cu sanse de reusita si daca da, care sunt pasii si ce presupune (timp, nervi, etc)?
Baza tehnica a CNDNAR evidentiaza succesiv si cronologic ,data depistarii circulatiei fara rovinieta si momrentul achizitiei acesteia
Nu se justifica eventuala contestare a PV in instanta ,in situatia in care la data si ora depistarii in trafic fara rovinieta ,nu figurati ca detinand rovinieta valabila
OG15/2002: "Perioada de valabilitate a rovinietei începe de la ora 0,00 a zilei solicitate de utilizator şi expiră la ora 24,00 a ultimei zile a duratei pentru care a fost achitat tariful de utilizare."