avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru rovinieta din anul 2010
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru rovinieta din anul 2010

Buna ziua! Am si eu o situatie pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv.
Tocmai am primit o notificare pentru ca nu as fi platit o amenda din anul 2011 pentru o contraventie savarsita in anul 2010.
Procesul verbal a fost incheiat in 23.03.2011 pentru ca as fi circulat in 29.10.2010 fara rovinieta.
Prooblema este ca in ianuarie 2010 (ca in fiecare an ) am achitat la o benzinarie taxa de rovinieta pentru un an.
Deci pe data de 29.10.2010 aveam rovinieta.
Problema este ca nu stiu cum as putea dovedi ca am avut-o din moment ce atunci nu erau acestea electronice si bineinteles ca eu nu mai am copia ei dupa atata timp.
Am sunat acum la benzinaria unde cred ca am facut-o dar mi s-a spus ca ei nu tin arhiva decat 2 ani.
Imi poate spune cineva cum trebuie sa procedez in cazul asta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: samyta , utilizator 09:52, 25 Iunie 2014
Am revenit cu completari. Acum dupa 30 de zile CNADNR a facut apel, deci vom continua. Dar sa va spun ce scrie in hotararea civila pronuntata la ultima infatisare. Motivul anularii procesului verbal nu are legatura cu problemele aparute la circa financiara. PV a fost anulat din motive procedurale de aducere la cunostinta. Acum voi cita o mica parte din Hotarare pentru a intelege mai bine.
" Cu privire la comunicarea PV de constatare a contraventiei instanta va avea in vedere Decizia RIL nr. 10 din 10.06.2013 a ICCJ prin care s-a stabilit ca modalitatea de comunicare a PV de contraventie si a instiintarii de plata , prin afisare la la domiciliu sau sediul contravenientului este SUBSIDIARA COMUNICARII PRIN POSTA cu aviz de primire si ca cerinta comunicarii pv de contraventie si a instiintarii de plata este indeplinita si in situatia refuzului expres al primirii corespondentei, consemnat in pv. incheiat de functionarul postal. Astfel instanta constata ca petentului nu i-a fost comunicat in mod legal pv.de c., deoarece nu s-a indeplinit ordinea de preferinta stabilita imperativ de lege referitor la modalitatea de comunicare...Mai mult, instanta constata ca pv de indeplinire a procedurilor de comunicare nu cuprinde nici mentiunile privind datele de identitate ale martorului asistent. In aceste conditii, aceasta comunicare neconforma echivaleaza cu o necomunicare a PV."
Tin sa reamintesc ca singura instiintare oficiala a pv s-a facut prin Notificarea de executare silita sosita prin Posta cu aviz de primire in anul 2013 insotita de PV de constatare a contraventiei si din aceasta cauza instanta a considerat ca este singura instiintare oficiala dar care depaseste timpul de 30 de zile necesar comunicarii pv intocmitin anul 2010.
Acum astept sa vad pentru care motiv au facut apel si ce va mai urma. In orice caz procesul verbal de afisare la domiciliu nu contine date de identificare ale martorului asistent la aceasta operatiunea de afisare a pv de constatare a contraventiei la domiciliu.
Voi reveni cu decizia finala a instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
samyta, utilizator
Multumiri pentru raspuns, poate ca aceasta hotarare a ICCJ ii va face mai responsabili pe cei care ignora procedura de comunicare.
Felicitari !
Buna ziua!
Am revenit cu solutia finala.Apelul este nefondat, iar decizia ramane definitiva.
Deci am castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu comunicare proces verbal de contraventie chans chans Am primit un \"Proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei\" insotit de o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta tebaatusasula tebaatusasula Buna ziua, Am primit astazi o instiintare privind urmarirea silita impotriva mea. Pe scurt o amenda de rovinieta din 2012 primita in astazi 16.04.2015. Pe ... (vezi toată discuția)