Am primit un "Proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei" insotit de o amenda pentru rovinieta.
Pe acest proces verbal pentru care nu a semnat nimeni de primire deoarece eu nu ma aflam la domiciuliu, apare un martor doar cu nume, serie de buletin si semnatura. Dar nu si cu adresa completa, asa cum prevede formularul.
Persoana care a refuzat primirea acestui proces verbal in numele meu, mi-a spus ca acest martor nu a existat niciun moment pe perioada cat a avut loc dialogul intre ea si curier . Ca atare, nedorind sa primeasca ceva in numele meu, a respins expeditia, iar curierul a decis ca e bine sa arunce acel proces verbal in cutia postala.
Nu cumva este ilegal sa treci pe procesul verbal o persoana ca martor, atata timp cat ea nu a fost prezenta la "predarea" pv al contraventiei? Mai ales ca aceasta mai si semneaza.
Oare de ce nu i s-au completat toate datele conform formularului ?
Plicul inca nu l-am desfacut. Este evident ca in el se afla procesul verbal al amenzii.
Pot contesta aceasta amenda doar in baza faptului ca s-a comis o ilegalitate in procedura de informare stabilita prin OG 2/2001, art.27?
Din relatarea dvs, ceva nu se "leaga".
1. afirmati ca ati primit un pv de comunicare....insotit de o amenda pentru rovinieta !!! si totodata ca nu ati desfacut plicul dar banuiti ce contine acesta !!!!!!
2. in mai toate asemenea cazuri, pv de aducere la cunostinta, este insotit de pv de constatatre a contraventiei, fara ca acesta din urma sa fie ambalat in plic.
3. ce calitate avea curierul respectiv, era pur si simplu un curier sau o persoana imputernicita din cadrul CNADNR ?
Din practica aducerii la cunostina a unor asemenea pv, cei de la CNADNR prin reprezentantii sai din teritoriu (SDN) procedeaza aproape identic, adica trimit aceste procese verbale de indeplinire a procedurilor de comunicare, prin angajatii lor din SDN ( sectii de drumuri nationale), care pur si simplu introduc in cutia postala atat pv de aducere la cunostinta cat si pv de constatatre a contraventiei, fara ca acesta din urma sa fie ambalat in plic.
Daca veti citi cu atentie textul veti observa ca acolo se specifica faptul ca pvcc a fost afisat la sediul/ domiciliul.
Tot in practica domniilor lor, se mai constata ca pv de aducere la cunostinta nu are trecut la martor si adresa acestuia, insa legea nu ii obliga ( prevede doar nume si buletin), in plus s-ar putea sa constatati ca aceste date lipsesc doar pe exemplarul dvs....!!! daca veti merge in instanta si studiati dosarul s-ar putea imi dati dreptate cu privire la acest aspect
Va recomand sa faceti contestatie in termen (15 zile) si sa invocati lipsa semanturii olografe pe procesul verbal de constatatre. Unele instante dau castig de cauza.
Succes !
1. Nu l-am desfacut pentru ca nu sunt la domiciliu. Persoana care este insa la domiciliu, mi-a comunicat toate acestea.
2. de data aceasta, iata, este intr-un plic, asa cum mi-a spus persoana la telefon.
3. nu stiu ce calitate avea curierul respectiv, insa persoana aflata la domiciuliul meu mi-a comunicat ca ar fi un serviciu postal, insa nu Posta Romana
Instiintarea care insoteste acel plic, are in partea jos o rubrica alocata unui martor care semneaza ca asa stau lucrurile. Mi-a fost trimis o copie scanata prin email si va reproduc exact ce scrie in partea de jos:
"Cele mai sus s-au consemnat in prezenta martorului ....... posesor al BI/CI seria .... nr..... si avand domiciliul in localitatea... judetul..., str..., nr..., bl.., sc...., ap..., care semmeaza alaturat "
La aceasta rubrica apare un martor care nu a existat, si fara toate datele de identificare , decat nume si buletin. Acel martor nu exista in momentul in care a avut loc dialogul intre reprezentantul postei (sau ce era) si persoana aflata la domiciliul meu. Deci venise cu hartia cu martorul deja completata "de-acasa".
Acesta este viciul de comunicare la care fac referire. Un fals, mai bine zis. Lipsa fizica a acelui martor.
Cat despre partea cu semnatura olografa, am cunostinta de metoda. Am tot citit in ultima perioada relatari despre astfel de metode practicate la instanta. Voi afla daca are semnatura olografa dupe deschiderea plicului. Persoana aflata acum la domiciliu meu nu-si permite a deschide corespondenta in numele meu.
Si ca amanunt de incheiere, povestea rovinietei este cat se poate de reala si cred ca au patit multi la fel. Vechea rovinieta a disparut odata cu precedentul parbriz pe care l-am inlocuit. Nu se sparsese ci doar era atat de sablat incat atunci cand mergeam cu soarele in fata, sau noaptea cu farurile in fata , nu mai vedeam nimic. L-am inlocuit. Rovinieta era lipita regulamentar pe el. Ramasesem doar cu bonul in portmoneu. Doar el mai avea data achizitionarii. Insa acel bon de casa, dupa o perioada se sterge complet de pe acea hartie termica de casa de marcat.
Rovinieta a expirat pe 21 martie. Eu stiam cam care a fost perioada in care-am achizitionat-o pentru ca imi cumpar mereu pe un an, dar nu mai stiam exact ziua. Pe 21 mi-au si dat amenda. Pe 25 mi-am cumparat eu alta. Si acum 3 zile m-am trezit cu amenda acasa. Oricum , s-au miscat rapid, deoarece am auzit de comunicari facute la 6 luni.
Ok. Daca nu sunteti la domiciliu, faceti cumva sa va incadrati in termenul de 15 zile, pentru formularea contestatiei. Acest termen curge de la data cand v-a fost adus la cunostinta, adica momentul pe care l-ati relatat. Chiar daca acesta contine si un viciu, va trebui sa demonstrati in instanta ...cred ca va trebui sa apelati la un avocat, poate si la persoana care se afla la domiciliu in calitate de martor.