avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita CNADNR
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita CNADNR

Subiect: Contestatie la executare silita CNADNR

Buna ziua,
In urma cu 3 luni am primit in cutia postala o instintare de executare silita pentru neplata celor 28 euro catre cnadnr, in urma unei amenzi de rovinieta. Problema este ca:
1) masina la momentul in care a primit amenda era vanduta, insa noul proprietar nu si-a inscriso si a continuat sa circule cu numerele mele. Pe talon a fost completata instrainarea!
2) instintarea trimisa de cnadnr in legatura cu amenda era nesemnata olograf

Perioada in care am primit instintarea de executare silita s-a suprapus cu decizia instantei supreme conform careia toate procesele verbale de contraventie semnate electronic si transmise prin corespondenta sunt nule fara semnatura de mana (linkul mai jos), astfel am apelat la un prieten jurist care m-a sfatuit sa nu mai depun contestatie ca urmare a deciziei instantei supreme mentionate mai sus, cu privire la instarile de la cnadnr fara semnatura olografa, fiidca executarea nu va merge mai departe, deoarece pleaca de la un proces verbal semnat electronic. Insa astazi am primit un nou plic in cutia postala de la executor cum ca mi se vor pune oprire pe conturi. Care ar mai fi variantele mele de atac in acest caz avand in vedere punctele 1 si 2 mentionate mai sus?

Multumesc.

www.avocatnet.ro/con ...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:36, 30 Aprilie 2015
aratati celor de la CNADR dovada instrainarii, anuntati si la Politie .
Atata timp cat dumneavoastra ati facut radierea autoturismului nu ar trebui sa mai aveti probleme, dar trebuie sa aveti doveti de instrainare si copie talon cu mentiunea instrainarii.
„ Înalta Curte de Casaţie şi Jusţiţie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015, a admis recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului în data de 27 noiembrie 2014, prin care a fost sesizată problema de drept referitoare la interpretarea dispoziţiilor art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor şi a Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, din punct de vedere al semnăturii agentului constatator necesară legalităţii procesului-verbal de contravenţie, pentru contravenţiile sancţionate de Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, modificată şi completată.

În esenţă, Avocatul Poporului a apreciat că semnătura electronică a agentului constatator, în speţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., este de natură să atragă nulitatea procesului verbal de contravenţie încheiat pentru constatatarea contravenţiilor la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002, modificată şi completată, pentru argumentele reţinute pe larg în sesizarea formulată, care se află pe siteul www.avp.ro la Secţiunea „Activitate – Recursul în interesul legii”.

Din precizarea dvs
Insa astazi am primit un nou plic in cutia postala de la executor cum ca mi se vor pune oprire pe conturi.
rezulta ca speta dvs este anterioara deciziei RIL mentionate ,astfel incat dvs nu beneficiati de efectele acesteia
In speta dvs nu aveti motive intemeiate sa contestati executarea,astfel ca este de preferat sa achitati din proprie initiativa suma pentru a inde[parta posibilitatea blocarii conturilor
Decizia RIL este specifica contraventilor CANDR insa ea pleaca de la faptul ca toate documentele oficiale transmise pe print care nu sunt semnate olograf nu au valoare juridica . Atunci de ce eu nu pot contesta pe acest temei?
Decizia RIL poate fi invocata temei legal pentru anulare PV contraventie incheiate numai dupa intrarea in vigoare a deciziei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita cnadnr CristianPCristian CristianPCristian Buna ziua, In urma cu 3 luni am primit in cutia postala o instintare de executare silita pentru neplata celor 28 euro catre cnadnr, in urma unei amenzi de ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovignieta danutz_ldm danutz_ldm Buna ziua in urma cu cativa ani,mai exact in anul 2012,am primit vreo 15 procese verbale de constatare a contraventiei de la CNADR..... Nu le-am bagat in ... (vezi toată discuția)
Amenda primita din strainatate Mihaela1018 Mihaela1018 Buna ziua. Ma intereseaza si pe urmatoarea situatie: o intreprindere individuala a avut un autoturism pe care l-a vandut si l-a radiat de pe numele sau de la ... (vezi toată discuția)