avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pot primi amenda fara proces verbal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pot primi amenda fara proces verbal?

Am fost oprit in trafic de CNADNR, au cantarit masina si am depasit greutatea pe cele 3 axe din spate ale semiremorcii. Suma admisa pe ultimile 3 axe este 21t si aveam 22t. Nu am semnat nimic, nu mi s-a dat nimic la mana, mi-au spus doar ca voi primi amenda pe societate, prin posta.
Pot primi amenda fara niciun fel de proces verbal?
Stie cineva cat e amenda pt depasirea greutatii pe axa?
Cel mai recent răspuns: Shuk , utilizator 20:27, 6 Octombrie 2010
Vi se poate trimite procesul verbal la domiciliu si aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la primirea acestuia sa il contestati la instanta competenta teritorial locului unde a fost constata contraventia
Valoarea sanctiunii aplicate va fi comunicata prin PV pe care il veti primi prin posta
presupun ca s-a facut un act de constatare. De obicei ARR-ul si RAR-ul intocmesc acte de constatare, incheiate cu soferul, apoi societatea primeste procesul verbal de contraventie la sediu.
cat priveste greutatea pe axa si depasirea ei, vedeti Ordinul 568/17 iulie 2010 al Ministerului Transporturilor
Actul de constatare sau procesul verbal nu trebuie aduse si la cunostinta soferului?
Soferul nu a semnat nimic si nici nu i s-a dat nimic spre semnare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru depasirea masei maxim admise pe axe Imparatul Imparatul Sunt cetatean Basarabean, si am luat o amenda de 35.000 ron pentru ca am depasit cu 1 tona si ceva greutatea pe axe. Masina are 5 axe. remorca are 3. Daca fac ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr vama nadlag lutucons lutucons Buna ziua La trecere dintre Romania si Ungaria la Vama Nadlag,la cintarul CNADNR am fost cintarit si sa constatat ca am depasit greutatea admisa pe cele 3 axe ... (vezi toată discuția)
Amenda depasire masa totala autorizata irinuk irinuk Buna ziua Lucrez la o firma de constructii, unde zilele trecute o masina incarcata cu materiale de constructii a fost prinsa de CNADNR cu masa totala a ... (vezi toată discuția)