avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda depasire masa totala autorizata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda depasire masa totala autorizata

Buna ziua
Lucrez la o firma de constructii, unde zilele trecute o masina incarcata cu materiale de constructii a fost prinsa de CNADNR cu masa totala a incarcaturii si masa pe axe, ca depasind limita maxima admisa cu 1.6 tone masa totala si 1.8 masa pe axe. In urma procedeului de cantarire s-a intocmit un proces verbal de constatare a contraventiei, amenda fiind de 5000 lei.
Intrebarea mea era daca se poate contesta in vreun fel aceasta contraventie, sau ce se poate face ca amenda sa fie anulata.
Multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:06, 23 Aprilie 2009
Verifica OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor(art. 40 si 41) precum si OG 2 /2001 pentru a verifica daca procesul verbal a fost intocmit corespunzator.


Mirabela
Buna ziua.Procesul verbal de contraventie poate fi contestat dar pentru asta e nevoie sa identificati greselile de forma sau de fond ale acestuia.In opinia mea cel mai bine este sa angajati un avocat.
Contestatia se poate baza numai pe eventualele greseli de redactare a procesului verbal de contraventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie emis in lipsa andreeaiuliana andreeaiuliana Buna, Tocmai ce am primit pvcc de la cnadnr in care m-i se spune ca am circulat pe un traseu cu masa pe axa de 9t (fata de 8t admisa) dar, traseul in sine are ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru depasirea masei maxim admise pe axe Imparatul Imparatul Sunt cetatean Basarabean, si am luat o amenda de 35.000 ron pentru ca am depasit cu 1 tona si ceva greutatea pe axe. Masina are 5 axe. remorca are 3. Daca fac ... (vezi toată discuția)
Amenda arr ionutneamtu ionutneamtu Cu respect, Am si eu o intrebare. Acum 3 zile am fost oprit cu o autoutilitara de ARR iar la cantar am depasit putin greutatea incarcaturii. Ieri mi-a venit ... (vezi toată discuția)