avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... O.G. 43/1997=amenda de 25 000 ron, va rog un sfat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

O.G. 43/1997=amenda de 25 000 ron, va rog un sfat

Buna ziua, am primit astazi un plic ce continea ditamai surpriza #-o..amenda de 25000 ron pentru depasirea masei maxim admise pe axe a unei masini de la societatea noastra ce a fost cantarita (?) la trecerea frontierei intre Romania si Moldova. In procesul verbal se spune ca potrivit art. 61, alin. 1, lit. p societatea e amendata pentru depasirea masei (in loc de 9 tone aveam 10,18 t)...problema este ca din ce am vazut eu, alineatul respectiv se refera lapersonalul care are dreptul sa constate contraventiile..........poate cineva sa ma ajute cu un sfat unde sa caut eu pentru ce am fost amendat cu suma asta exorbitanta si eventual cum sa contest corect amenda??? va multumesc anticipat pentru solicitudine
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:40, 15 Aprilie 2011
probabil ca nu ati citi varianta actualizata a OG. lit.p spune ca "efectuarea de transporturi de mărfuri care nu sunt indivizibile, cu depăşirea masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe şi/sau dimensiunilor maxime admise prevăzute în anexele nr. 2 şi 3 la prezenta ordonanţă, cu amendă de la 25.000 lei la 35.000 lei;"

puteti face contestatie si sa solicitati bonul emis de cintar (desi soferul ar trebui sa aibe si el un exemplar) precum si buletinul metrologic al cintarului. Contestatia se depune la judecatoria idn raza localitatii unde s-a facut cintarirea masinii.
Suntem in aceeasi situatie depasire cu o tona in vama la romani cu Moldova. Cum pot afla daca am primit sau nu amenda? in cat timp vine acel plic, in cazul in care va veni cum a-ti procedat si care e finalul acestui caz?
Angajati un avocat ! Trebuie observat procesul-verbal dacă are vicii de formă şi de fond. Nu este treaba simpla nici pentru un avocat dar pentru dvs. Sansele de a castiga acest proces sunt foarte mici dacă nu va angajaţi avocat. Iesiti mai avantajos cu plata onorariului de avocat decât cu plata amenzii. Este adevarat ca plangerea poate fi pierduta chiar si cu avocat dar sansele de a o castiga sunt mult mai mari. Mult succes !
Ma aflu in aceeasi situatie, numai ca in PV, nu este trecut tipul masinii sanctionate. Numai nr. de inmatriculare.

E motiv de nulitate absoluta?
Nu, deoarece tipul masinii poate fi identificat fara nici o problema sau posibilitate de eroare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda isctr silvana50 silvana50 Buna seara,A fost cineva sanctionat de catre ISCTR pt.depasirea greutatii pe axa?Si dc.da,la ce Lg.,OG sau HG au fost incadrati si care este cuantumul ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ContSters132975 ContSters132975 am primit amenda de la Autoritatea Nationala de Autostrayi si Drumuri Nationale din Romania SA, si nu gasesc in ordonanta 43 din 1997 art. 61 alin 1 lit p, ... (vezi toată discuția)
Amenda depasire masa totala autorizata irinuk irinuk Buna ziua Lucrez la o firma de constructii, unde zilele trecute o masina incarcata cu materiale de constructii a fost prinsa de CNADNR cu masa totala a ... (vezi toată discuția)