avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de contraventie necomunicat in termen de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de contraventie necomunicat in termen de o luna

Buna, am si eu o problema in urma cu aprox 45 zile am parcat autoturismul neregulamentar conform spuselor unor prieteni ar fi fost politia comunitara si mi-ar fi lasat o hartie in geam eu insa nu am gasit-o, astazi am primit instiintare de la posta cum ca am o scrisoare recomandata unde se pare ca e si procesul verbal as dori sa stiu daca il pot ataca potrivit art. 14 din ordonanta 2/2001 actualizata in 2008 si daca da cui trebuie sa ma adresez si sub ce forma.
Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Sorina Tusa , Avocat 14:50, 18 Februarie 2011
Este o cauza de prescriptie a procesului verbal.
Recomandarea ar fi sa il luati pentru a lua cunostinta de continutul acestuia pentru ca ar putea sa mai existe si alte motive de contestare ,unele de nulitate,prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001.
Pai si chiar in cazul in care nu exista alte motive de contestare asta e un motiv destul de bun nu ? Respectiva amenda a fost intocmita in acelasi judet dar in alt oras banuiesc ca trebuie sa ma adresez autoritatii competente din orasul unde am primit amenda nu ?. Si anume unde ? sectia contencios administrativ ? si acele 48 de ore in care pot plati jumatate presupun ca se calculeaza dupa ce am ridicat scrisoarea de la posta si daca contest dupa ce primesc sentinta finala nu ?
Trebuie sa stiti ca textul legal la care ati facut referire vizeaza o exceptie cu privire la executarea amenzii, si nu asupra prescriptiei raspunderii contraventionale.
Asadar, trebuie sa ridicati plicul, sa contestati procesul verbal de contraventie la Judecatoria, in raza teritoriala a careia s-a retinut contraventia, sa motivati cererea sub toate aspectele: prescriptia executarii, daca a fost sau semnat de martor asistent, avand in vedere ca nu erati prezent, temeiul legal de verificat, datele dvoastra si ale egentului constatator.
Cat priveste posibilitatea de a achita in 48 de ore opereaza de la data la care ati luat la cunostinta, si trebuie sa achitati in cele 48 de ore, chiar daca veti contesta amenda sau nu, ramanand ca ulterior , daca veti castiga pe instanta, sa va compensati alte datorii cu acea suma sau sa vi se restituie.

Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
Sorina Tusa, Avocat
va multumesc pentru solicitudine
Cu placere, oricand la dispozitie pentru lamuriri suplimentare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala, termene de prescriptie ninel_d ninel_d Buna ziua in urma cu o saptama am fost oprit in trafic de cei de la (C.N.A.D.N.R.) si deoarece imi expiraese rovinieta [am fost plecat in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Amenda arr ionutneamtu ionutneamtu Cu respect, Am si eu o intrebare. Acum 3 zile am fost oprit cu o autoutilitara de ARR iar la cantar am depasit putin greutatea incarcaturii. Ieri mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie, termene de prescriptie lucutza55 lucutza55 o amenda primita in ianuarie 2012 pentru o fapta petrecuta in iulie 2011 poate fi contestata pentru acest motiv? exista vreo specificatie in legislatie privind ... (vezi toată discuția)