avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rutiera

Sotul meu a primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta 120 lei. Aceasta a venit prin posta deoarece a refuzat semnarea procesului verbal. Daca nu o plateste ce se intampla? El zice ca dupa 1 an aceasta se sterge, desi eu sunt de parere ca nu are cum sa dispara si se calculeaza penalitati nu?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:45, 26 August 2009
categoric nu se poate subscrie...teoretic exista posibilitatea dar practic stim cu totii ca statul stie sa isi recupereze banii.
dar daca nu a semnat acel proces vb poate sa il conteste si sincer...trebuie sa existe o chichita..ceva scris gresit..de poate fi contestat.nu?succes!
Amenda respectiva va fi inscrisa la Admin Financiara ca si creanta pe numele sotului dv. si se va evite un titlu executoriu pentru recuperarea acestei sume, daca sotul dv. are de platit impozit(masina, casa , etc nu il va putea plati pana nu va plati acesta amenda asa se procedeza de obicei), nu va primi certificat fiscal , .......iar in ceea ce priveste prescriptia(cand aceasta amenda se" sterge ") termenul este de 5 ani
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
penalitati...nu pot fi concepute insa daca plateste in 48 de ore,asta in caz ca nu vrea sa conteste pv,atunci poate plati doar 60 lei si se scapa de o grija.alegerea este a dvs.
Amenzile contraventionale nu au fost si nu sunt purtatoare de penalitati, dobanzi, majorari de intarziere sau cum doriti sa le spuneti.

Toate creantele bugetare, mai putin amenzile, sunt purtatoare de majorari de intarziere, potrivit Legii nr. 210/2005 care a modificat Codul de procedura fiscala.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda neplatita luci_aiwa luci_aiwa am si eu o intrebare..daca poate sa raspunda cineva : am o amenda pe numele meu, luata de la jandarmerie pentru ca am intrat in alt liceu fara sa las vreun act ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix mihaita90 mihaita90 Acum 2 saptamani am fost pana la otopeni si am uitat de radarele fixe.Cred ca am cate o poza de la fiecare:\">.Am cautat pe internet si am vazut ca mai intai ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala la administratia financiara? ddinu ddinu Buna ziua, Am primit o amenda RATB pe care am neglijat sa o platesc in 15 zile de la sosirea in posta (de fapt a semnat maica-mea pentru ea, si n-am stiut ... (vezi toată discuția)