avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar fix
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar fix

Acum 2 saptamani am fost pana la otopeni si am uitat de radarele fixe.Cred ca am cate o poza de la fiecare:">.Am cautat pe internet si am vazut ca mai intai trimit o comunicare in care cer datele soferului iar apoi dupa ce au aflat datele trimit si amenda.
Comunicarea vine prin posta dar vine intr-o scrisoare recomandata.
Eu daca nu semnez pentru primire ce se intampla(nu iau la conostinta) dupa cateva zile o trimit inapoi de unde a venit?
Ce se intampla dupa aia cu scrisoarea,o mai trimit inca o data ?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 14:05, 27 Martie 2011
Organele de politie au mijloacele tehnice sa va gaseasca daca vor si oricat veti incerca sa va sustrageti nu veti reusi decat sa-i ambitionati si va veti trezi urmarit si hartuit in trafic. Eu zic sa platiti amenda daca o s-o primiti si apoi sa aveti grija pe viitor.
Multumesc de raspuns.
Mai am cateva intrebari si nu vreau sa deschid alt topic.
Pot fi amendat de mai multe ori intr-o zi pentru pentru nepurtarea centurii de siguranta sau pentru altceva?
Un punct amenda este 67 lei?
Daca platesc amenda in maxim 48 de ore achit jumatate din cat imi da politaiul sau si jumatate din minim?
Daca nu achit amenda la primarie aceasta se va sterge dupa un anumit numar de ani ?(am un prieten care nu a achitat nici o amenda )
Fireşte că poţi fi amendat de mai multe ori în aceeaşi zi... Iei amendă de câte ori faci vreo boacănă. Dacă achiţi în 48 de ore scrie acolo în PV cât trebuie să plăteşti. Jumătate din minimul amenzii pentru contravenţia pe care ai făcut-o.
NU ştiu cât e valoarea punctului acum. De şters amenzile nu se şterg ci se prescriu. Data prescripţiei este cam a doua zi după Paştele cailor. Vezi că s-a mai scris aici despre prescripţia amenzilor. NU se prescriu pentru că statul trebuie să câştige şi tu contravenient trebuie să te cuminţeşti. Termenul, pe bune acum, după codul fiscal este de 5 ani, însă dacă organul fiscal face somaţie sau vreun demers ceva în vederea luării banilor, timpul scurs se şterge şi ai iar un interval de 5 ani până la prescripţie deci practic nu poţi scăpa de plata amenzilor. Că pretenul tău nu a plătit nicio amendă nu e o chestie relevantă... când va avea nevoie de ceva de pe la primărie nu va putea obţine acel ceva (aprobare pentru construire/demolare, vânzare/cumpărare, certificat de ceva... naştere, moarte, căsătorie, urbanism, etc.) până nu va plăti amenzile plus majorările, care majorări sunt calculate pe zi.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
eugen68octavian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda circulatie rutiera drk drk buna ziua!am primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta.am semnat pv fara a avea obiectiuni, dar spre surprinderea mea, dupa ce am analizat mai ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera adriana_ramona adriana_ramona Sotul meu a primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta 120 lei. Aceasta a venit prin posta deoarece a refuzat semnarea procesului verbal. Daca nu ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)