buna ziua!am primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta.am semnat pv fara a avea obiectiuni, dar spre surprinderea mea, dupa ce am analizat mai atent pv am constatat ca amenda care e in valoare de 60ron se tripleaza dupa neplata sa in 48 de ore(mai exact in pv este scrisa suna de 180ron).am apelat la niste cunostinte care cunosc intr`o oarecare masura legea si mi s`a spus ca acest fapt nu este legal, intru cat amenda in valoare de 60ron se dubleaza dupa 48 de ore, adica in pv ar fi trebuit scrisa suma de 120ron.credeti ca as avea sanse de castig daca as contesta amenda?va multumesc pentru raspunsuri.numai bine
Conform legii, aveti dreptul de a achita jumatate din amenda in termen de 48 de ore...avand in vedere ca amenda a fost stabilita in valoarea de 180 RON (corect, clasa I de sanctiuni, 2 sau 3 puncte amenda = 120 sau 180 RON), ar fi trebuit sa platiti 90 RON in 48 de ore.
pe pv e scrisa amenda de 60ron daca e platita in 48 ore.dupa 48 de ore amenda devine 180ron.vroiam sa stiu daca acest fapt e posibil...
p.s: am primit si 2 pct
Art. 28. - ”(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres...”
in situatia dvs maximul amenzii este 3 pct amenda (adica 180 RON) iar minimul amenzii este 2 pct amenda (adica 120 RON) avand posibilitatea ca in termen de 48ore sa platiti jumatate din minimul amenzii care se aplica ptr contraventia de nepurtarea centurii de siguranta, adica jumatate din 120 RON ci nu jumatate din 180 RON ptr ca astfel ar insemna jumatate din maximul amenzii ,incalcandu-se articolul de mai sus....
Amenda circulatie
wick71
Buna
In martie 2012 am fost amendat pt nepurtarea centurii de siguranta: 3 puncte penalizare si 210 lei sau 70 lei in 48 de ore. Are vreun temei legal, ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix
mihaita90
Acum 2 saptamani am fost pana la otopeni si am uitat de radarele fixe.Cred ca am cate o poza de la fiecare:\">.Am cautat pe internet si am vazut ca mai intai ... (vezi toată discuția)