avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Jandarmerie pentru `patrundere ilegala in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Jandarmerie pentru `patrundere ilegala in spatiul privat`

Buna ziua,
am fost la Bestfest- Romexpo si nu mi-am permis sa imi iau un bilet, asa am ales sa stau la gard si sa gasesc un loc unde se poate auzi mai bine concertul. Intre incinta in care se desfasura fetivalul era un teren cu un mic deal care era despartit de un gard . Eram vreo 100 de oameni de la 15 la 60 de ani. Un individ a sarit gardul unde era si o poarta si a dezlegat niste sarme care cu care erau legate portile iar altii au impins portile lacatul/surubul cedand. Lumea a inceput sa intre si am zis sa intru si eu , gandindu-ma ca la atatia oameni nu are ce sa se intample. Mentionez ca pe acea poarta nu scris Interzis sau nici un alt semn. Am ascultat 10 minute din concert si apare jandarmeria. `Jos toti, mainile la cap` cativa au facut asta multi su ramas pe loc altii au inceput sa fuga spre iesire. Eu am ales sa fug cu altii 30 iar la poarta erau 2 jandarmi, ne-au oprit, am stat si din toata multimea au ales aleator 5 persoane care sa vina cu ei dintre care si eu. Restul au fost lasati in pace. Am fost dusi intr-o incapere din apropiere ne-au luat datele am semnat un proces verbal in care este prevazuta o amenda de 500 de RON pentru pantrunderea in mod ilegal in incinta complexului Romexpo (art.2 , pct 15 , legea 61/91, sanctioanta de articolul 3 litera C). Doresc sa stiu cum pot evita plata acestei amenzi /cum pot contesta aceasta amenda si daca prin contestatie se poate rezolva ceva in mod real/ daca nu platesc amenda aceasta se va subscrie?
. Nu mi se pare normal ca numai unii sa fie invinuiti si consider ca legea nu se face dupa noroc respectiv ghinion in cazul meu.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
tiberiubalasa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:30, 6 Iulie 2009
Eu ,in locul dvs.,as incerca intr-un fel sau altul sa ajung la locul unde ati stat initial si de acolo as incerca sa fotografiez spatiul in care pretindeti ca ati fost impins pentru a dovedi ca nu a existat nicio inscriptie sau banner care sa interzica accesul in acel spatiu.De asemeni as aduce doi martori,participanti ca si dvs. la acel eveniment ,cu care as incerca sa dovedesc ca am ajuns in respectivul spatiu in mod involuntar,impins de catre multimea care dorea sa se apropie cat mai mult de locul unde se desfasura evenimentul pentru a avea o perspectiva mai buna.
As formula contestatie impotriva procesului verbal de amenda,bineinteles daca va aflati in termen,la care as adauga respectiva fotografie.In dovedirea contestatiei as audia cei doi martori.
Succes !
Acum cativa ani , o cunostinta a fost amendata intr-un mod asemanator.
A contestat PV, a primit citatie si a avut loc un proces. Erau pe tabelul de la instanta respectiva peste 100 de dosare numai cu politia . Cand a ajuns randul dosarului de care va spun , invinuitul a fost invitat sa spuna ce are de spus. In acest timp judecatoarea se uita pe PV. De fata era si juristul politiei caruia judecatoarea-i explica pe un ton scazut ca PV este gresit intocmit si-apoi cu glas tare-l opreste pe cel care contesta amenda spunandu-i sa mearga acasa ca PV se anuleaza. In acea zi cel putin 20 de PV au fost anulate de instanta pentru greseli din partea celor care le-au intocmit.
adriantot a scris:

Acum cativa ani , o cunostinta a fost amendata intr-un mod asemanator.
A contestat PV, a primit citatie si a avut loc un proces. Erau pe tabelul de la instanta respectiva peste 100 de dosare numai cu politia . Cand a ajuns randul dosarului de care va spun , invinuitul a fost invitat sa spuna ce are de spus. In acest timp judecatoarea se uita pe PV. De fata era si juristul politiei caruia judecatoarea-i explica pe un ton scazut ca PV este gresit intocmit si-apoi cu glas tare-l opreste pe cel care contesta amenda spunandu-i sa mearga acasa ca PV se anuleaza. In acea zi cel putin 20 de PV au fost anulate de instanta pentru greseli din partea celor care le-au intocmit.

Poate doriti sa ne explicati care este legatura celor povestite de dvs.,cu speta de mai sus...
In ambele cazuri s-a intocmit cate un PV de amenda. Ca si dv , eu cred ca poate sa conteste aceasta amenda. Am povestit despre un caz in care instanta a hotarat anularea PV, ceea se ce poate obtine si-n cazul ROMEXPO.
Cu regret,in mod cert,dvs.povestiti o" poveste",din interiorul unei sali de tribunal,celalalt user,T.Balasa a aratat o speta care nu are nicio legatura din punct de vedere juridic cu "povestirea" dvs.Cred ca acum ati inteles.Daca aveti o asemenea"credinta" ea trebuie justificata juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru vandalizare razvy91razvan razvy91razvan as dori sa stiu dupa cat timp intra o amenda la impozit si daca imi pot radia masina fara sa platesc amenda daca nu au trecut 15 zile de la data intocmiri ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera adriana_ramona adriana_ramona Sotul meu a primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta 120 lei. Aceasta a venit prin posta deoarece a refuzat semnarea procesului verbal. Daca nu ... (vezi toată discuția)
Prescriptie amenda rovinieta g_peace g_peace Buna ziua Acum 9 zile am primit amenda pentru rovinieta prin posta si m-am grabit sa platesc contraventia in cele 48 de ore. Insa, nu am fost deacord sa ... (vezi toată discuția)