avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate andreasuciu

Activitate andreasuciu

Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Buna ziua, revin la dvs cu cazul meu concret, in paginile anterioare v-am pus cateva intrebari ipotetice, acuma insa situatia este mai clara si putem vorbi de caz concret, plus ca de atunci s-a mai schimbat legislatia, deci: bebe 1 nascut in 29.dec. 2008, face 2 ani in decembrie 2010, iau indemnizatie 85%-15% iar bebe 2 urmeaza sa se nasca undeva prin 20 aprilie 2011. Intrebarile mele ar fi urmatoarele avand in vedere ca trebuie sa ma reintorc la servici in 30 dec. 2010:
1. daca ma reintorc la job, cate luni trebuie lucrat minim pt a putea beneficia de pre si postnatal pt bebe2? sunt ok 3 luni?
2. as putea intra direct in concediu medical din 30 dec. ca apoi sa iau pre+postnatal?
3. cat este indemnizatia pt bebe 2 avand in vedere ca nu intru dintr-un CIC in altul direct.
4. Cum este mai avantajos pt calculul indemnizatiei pt bebe2, intoarcerea la lucru 3 luni sau concediu medical(in caz ca se poate)?
Răspuns la discuția Intabulare casa
fcam a scris:

Am inteles despre ce este vorba, poate eu nu m-mam exprimat corect, nu dvs. trebuie sa primiti certificatul de mostenitor, eu am incercat sa va spun ca nu mai e nevoie de un certificat de mostenitor daca se dezbate succesiunea in instanta. Ca urmare, ar trebui ca de indata ce vanzatorii dvs. au sentinta civila prin care li s-au stabilit cotele si loturile, trebuie sa mearga la Biroul de carte funciara de pe raza in care se afla imobilul pentru a primi informatiile necesare, doarece pana la intabulare, se parcurg anumiti pasi, care dureaza. Mult succes!

Multumesc mult de informatii. As mai avea o intrebare daca se poate. Am putea sa facem un antecontract la notar daca inca nu este cf ul iesit? in care sa specificam ca am achitat toata suma pt casa, si in care sa se specifice ca imediat dupa ce iese cf ul se perfecteaza si actul de vanzare cumparare, cu acel antecontract sunt si vanzatorii de acord. Dorim acel act la notar ca sa fim acoperiti ca am dat banii, nu pierdem casa, ne si putem apuca de finisari etc. Este legala aceasta procedura, vom avea astfel garantia ca nu pierdem imobilul?
fcam a scris:

daca au sentinta, inseamna ca au dezbatut succesiunea in instanta, li s-a stabilita calitatea de mostenitor si, ca urmare nu trebuie sa primeasca niciun certificat de mostenitor, doar trebuie ca aceasta sa ramana definitiva. In ceea ce priveste CF, aceasta se deschide pe numele vanzatorilor in baza actului de proprietate, in cazul de fata, in baza sentintei civile ramasa definitiva si irevocabila, iar dupa cumpararea imobilului veti fi trecuti dvs. in aceasta carte. Sper ca v-am fost de folos!

Da asa este situatia, asa mi-au spus si ei, poate eu nu m-am exprimat mai sus destul de corect. Si atunci in acest caz, daca noi am dat respectivul avans undeva la jumatatea lui februarie cat poate dura toata situatia cu inscrierea vanzatorilor in cf? saptamani? luni? sau e chestie de cateva zile?
Multumesc mult de raspuns, poate nici nu am fost destul de explicita dar nici prin gand nu ne trece sa primim noi certif. de mostenitor, deci mostenitorii sunt cei 4 de care spuneam, deci cei 4 coproprietari, oricum e cam complicat pt ca noi dorim sa cumparam casa pana la sf lunii aprilie si sa ne mutam acolo pt ca aici unde am vandut trebuie sa eliberam pana la sf lui aprilie, deci de asta ma gandeam ca poate se poate face un antecontract in care ei se obliga sa ne vanda noua, sa platim eventual un avans mai mare care sa fie stipulat in acel act, dar sa ne permita sa ne mutam acolo, urmand ca in momentul cand ei au cf ul sa dam si restul de bani, oricum urmeaza inca o intalnire cu ei, in care vor sa ne arate ceva act, iar eu va voi mai scrie atunci poate mai lamurim una alta din respectivul act. va multumesc tare mult pt rabdare si amabilitate! A si inca ceva, ei au dezbatut succesiunea prin proces deci nu cred ca la notar, oricum sper sa ma lamuresc cat de cat la noua intalnire cu ei si apoi va contactez.
Buna seara, v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Noi dorim sa cumparam o casa la tara, am dat un avans mic pe ea si am facut un antecontract de mana cu 4 martori. Proprietarii care sunt de fapt 4 coproprietari, au dezbatut succesiunea si sunt in stadiul ca au sentinta, urmand sa primeasca si certificatul de mostenitor. toti 4 sunt de acord sa ne vanda noua. Inca nu au Cf pe respectiva casa pe numele lor. Cum putem noi cumpara casa daca inca nu exista CF pe ei? urmand sa primeasca si cf-ul intr-o vreme. Se poate ca noi sa facem un antecontract la notar pe baza certificatului lor de mostenitor in care ei se obliga sa ne vanda noua casa si sa o intabulam pe noi dupa ce exista CF? sau nu? Ei ne tot zic ca ar vrea sa o intabule acum dupa ce au certif. de mostenitor direct pe cumparatori deci pe noi, este posibil ? sau ce putem face sa nici nu pierdem oferta dar nici sa nu ramanem cu banii dati si intabulat pe noi nu. Ce ma sfatuiti? va multumesc mult!
Multumesc tare mult de lamuriri si sfaturi!!! In caz de ceva nelamuriri sau schimbari de legi etc :) care survin sa zicem pina la anul cind il dorim pe bebe 2, o sa mai revin cu intrebari, pina atunci toate cele bune si sanatate!!!
Aplicandu-se 85% din indemnizatia avuta la primul copil? pt ca acela a fost venitul meu 2 ani, plus lunile lucrate la job nu?
Si atunci se mai naste o intrebare, in care din cazuri se primeste prenatal+postnatal? daca nu ma intorc la job pt ca bebe2 se naste pana sa implineasca bebe 1, 2 ani, primesc sau nu? sau primesc pre si postnatal doar daca ma reintorc la job pt ca bebe 1 a implinit 2 ani iar eu inca nu l-am nascut pe bebe2 sunt la job etc.....
Exemplu: sa ziceam ipotetic ca il nasc pe bebe 2 la 3 luni dupa ce primul a facut 2 ani, practic trebuie obligatoriu sa ma intorc o luna la job, ca apoi sa intru in prenatal? sau cum?
Si daca se intampla sa il nasc sa zicem nu chiar atunci ci la 1-3 luni dupa ce a implinit bebe 1, 2 ani? in cazul acela ce se intampla?
Am inteles acuma, pai bun asa, avand in vedere ca ne dorim bebe 2 la 2 ani distanta de primul mi se pare echitabil ca se plateste fara sa trebuiasca sa te reintorci la job ca sa ai cotizat iarasi un an si in cazul asta ar fi ok sa nu ma reintorc la job dupa cei 2 ani. Si deci suma indemnizatiei pt urmatorul bebe va fi exact ca suma de acuma da?Va multumesc f mult de sfaturi, m-ati ajutat enorm!!!
2) În cazul în care situaţia prevăzută la alin. (1) se produce după data de 1 ianuarie 2009, se acordă o singură indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primită anterior naşterii celui din urmă copil.
Din pacate tocmai asta e fraza ce nu o inteleg, deci as primi aceeasi suma de indemnizatie pt bebe2 cat pt bebe1 cu alte cuvinte 4 ani aceeasi suma, sau primesc doar primii 2 ani indemnizatie urmand ca apoi sa urmeze CIC2 neplatit?