morozancarmen a scris:
Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta indemnizatie. Stiu ca se beneficiaza de aceasta indemnizatie dupa ce sunt efectuate cele 126 zile ( concediu sacina si lauzie) . Intrebarea mea este cand vor trebui depuse actele de sotul meu pentru indemnizatia de crestere copil si de cand sunt luate in calcul cele 12 luni ( data nasterii copilului sau data la care inceteaza cele 126 zile ) . In timpul celor 126 zile ( cat eu voi sta acasa ) va continua contractul de munca lui de munca ( va merge la servici ) sau va solicita suspendarea lui de la data nasterii copilului .
- solicitarea indemnizatiei de crestere a copilului: dupa expirarea concediului medical de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului; tot atunci face si sotul cerere de supendare contract de munca la angajatorul sau daca indeplineste conditiile de stagiu de cotizare
- mamica isi poate realua lucru dupa ce incheie perioada de concediu medical, dar nu mai devreme de 42 zile de la nasterea copilului
- stagiu de cotizare obligatoriu este de 12 luni inainte de nasterea copilului
Va doresc un copil frumos si sanatos!