Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta indemnizatie. Stiu ca se beneficiaza de aceasta indemnizatie dupa ce sunt efectuate cele 126 zile ( concediu sacina si lauzie) . Intrebarea mea este cand vor trebui depuse actele de sotul meu pentru indemnizatia de crestere copil si de cand sunt luate in calcul cele 12 luni ( data nasterii copilului sau data la care inceteaza cele 126 zile ) . In timpul celor 126 zile ( cat eu voi sta acasa ) va continua contractul de munca lui de munca ( va merge la servici ) sau va solicita suspendarea lui de la data nasterii copilului .
Am si eu o intrebare legata de stagiul de cotizare obligatoriu de 12 luni... Eu lucrez la o firma de 5 luni de zile (acum am aflat ca sunt insarcinata), insa vechimea mea in munca este de aproape 2 ani. Aceste 12 luni se refera la ultimul loc de munca, sau la ce este cumulat pe cartea de munca?
Multumesc frumos!