avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta indemnizatie. Stiu ca se beneficiaza de aceasta indemnizatie dupa ce sunt efectuate cele 126 zile ( concediu sacina si lauzie) . Intrebarea mea este cand vor trebui depuse actele de sotul meu pentru indemnizatia de crestere copil si de cand sunt luate in calcul cele 12 luni ( data nasterii copilului sau data la care inceteaza cele 126 zile ) . In timpul celor 126 zile ( cat eu voi sta acasa ) va continua contractul de munca lui de munca ( va merge la servici ) sau va solicita suspendarea lui de la data nasterii copilului .
Cel mai recent răspuns: andreasuciu , utilizator 16:23, 25 August 2010
M-ati ametit :)
Va raspund punctual
1. Da, asa se face calculul.
2. Nu primiti pre si postnatal daca sunteti in CIC1 inca. Daca va intoarceti din CIC1 inainte de a naste bebe 2, primiti pre si postnatal
3. Sigur ca da. Dupa ce implineste bebe1 2 ani, va trebui sa va intoarceti la serviciu (faceti cerere de incetare a suspendarii)
Multumesc tare mult de lamuriri si sfaturi!!! In caz de ceva nelamuriri sau schimbari de legi etc :) care survin sa zicem pina la anul cind il dorim pe bebe 2, o sa mai revin cu intrebari, pina atunci toate cele bune si sanatate!!!
Succes!
Buna ziua,

Daca sunt in post-natal si primesc indemnizatia de la stat, dar doresc sa lucrez cu un contract de colaborare in alta parte fata de serviciul de baza, ce influenta poate avea asupra indemnizatiei? Prin declararea noului venit se anuleaza indemnizatia de la stat?
Buna ziua, revin la dvs cu cazul meu concret, in paginile anterioare v-am pus cateva intrebari ipotetice, acuma insa situatia este mai clara si putem vorbi de caz concret, plus ca de atunci s-a mai schimbat legislatia, deci: bebe 1 nascut in 29.dec. 2008, face 2 ani in decembrie 2010, iau indemnizatie 85%-15% iar bebe 2 urmeaza sa se nasca undeva prin 20 aprilie 2011. Intrebarile mele ar fi urmatoarele avand in vedere ca trebuie sa ma reintorc la servici in 30 dec. 2010:
1. daca ma reintorc la job, cate luni trebuie lucrat minim pt a putea beneficia de pre si postnatal pt bebe2? sunt ok 3 luni?
2. as putea intra direct in concediu medical din 30 dec. ca apoi sa iau pre+postnatal?
3. cat este indemnizatia pt bebe 2 avand in vedere ca nu intru dintr-un CIC in altul direct.
4. Cum este mai avantajos pt calculul indemnizatiei pt bebe2, intoarcerea la lucru 3 luni sau concediu medical(in caz ca se poate)?
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
andreasuciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru al doilea copil luizaradu luizaradu Buna ziua! In momentul de fata ma aflu in concediu de maternitate, dar vroiam ca in decursul celor doi ani sa fac si cel de-al doilea copil (fara a ma mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al doilea copil georgiana stanciu georgiana stanciu buna ziua Am nevoie de o lamurire si de un sfat : am un copil de 1 an si 9 luni si sunt gravida in prima luna. Trebuie sa incep munca in luna iulie a acestui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nicoletacarutasu nicoletacarutasu Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: primul copil implineste varsta de 2 ani la data de 23 dec. 2010 iar cel de al ... (vezi toată discuția)