avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta indemnizatie. Stiu ca se beneficiaza de aceasta indemnizatie dupa ce sunt efectuate cele 126 zile ( concediu sacina si lauzie) . Intrebarea mea este cand vor trebui depuse actele de sotul meu pentru indemnizatia de crestere copil si de cand sunt luate in calcul cele 12 luni ( data nasterii copilului sau data la care inceteaza cele 126 zile ) . In timpul celor 126 zile ( cat eu voi sta acasa ) va continua contractul de munca lui de munca ( va merge la servici ) sau va solicita suspendarea lui de la data nasterii copilului .
Cel mai recent răspuns: andreasuciu , utilizator 16:23, 25 August 2010
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Sunt in CCC de aprox 1 an si doresc sa ma intorc la serviciu. Poate sotul meu sa intre in CCC daca are stagiu de cotizare neintrerupt de cca 5 ani dar tocmai a fost disponibilizat?
Are cotizare 12 luni anterioare nasterii copilului dar momentan nu este angajat.
Va multumesc!
Da, poate solicita CCC.
ar fi poate util intai sa depuna dosar la AJOFM apoi sa suspende somajul cu acest CCC.
Va multumesc pentru sfat!
Si ridic o alta problema: daca angajatorul a externalizat serviciile contabile ( a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma de contabilitate), poate disponibiliza o angajata la revenirea din CCC prin restructurarea postului de director economic? Sau si acel contract de prestari servicii este supus obligativitatii incheierii pe perioada determinata, atata timp cat angajata se afla in CCC?
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
elenajaad, utilizator
Incheierea unor contracte de prestari servicii nu se supune regulilor privind raporturile de munca, deci nu pot fi limitate prin lege la 2 ani cat este un CIC.

Externalizand niste servcii contabile, angajatorul poate decide sa desfiinteze posturile de aceasta natura.
Oricum, indiferent ca externalizeaza sau nu o activitatea, este dreptul angajatorului de a decide ce posturi desfiinteaza.
Buna ziua, as dori sa imi raspunda daca se poate un consultant sau cineva care a mai trecut prin aceasta ori stie caz concret. Eu am nascut in decembrie 2008 si sunt momentan in CIC1 si doresc sa raman cei 2 ani in CIC1 deci pina in decembrie 2010. Beneficiez de indemnizatia de 85%. Dorim bebe 2 daca se va putea candva pe la sfirsitul anului viitor, respectiv sa se nasca cam cand se termina CIC1 deci sa fie 2 ani intre cei 2 copii. Acuma intrebarea mea este: poate fi CIC1 baza de calcul pt indemnizatie CIC2? deci nu ma astept sa primesc aceeasi suma ca in CIC1 adica 85% din salarul net ci efectiv 85% din CIC1, se poate asa? sau se primeste automat 600 roni, ori nu se primeste nimic cu alte cuvinte trebuie obligatoriu lucrat un an intre CIC1 si CIC2? sau se poate face trecerea direct in conditiile in care nu exista pauza intre CIC1 si CIC2 ci se naste bebe 2 cam pe la sfarsitul lui CIC1. Daca totusi se poate sa fie CIC1 baza de calcul pt CIC2, atunci institutia unde lucrez(bugetar) este obligata sa imi pastreze postul 4 ani sau nu? mentionez ca daca se poate as sta si in CIC2 tot 2 ani. Va multumesc mult si astept raspunsuri si sper ca am nimerit unde sa scriu, noua fiind pe acest forum.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru al doilea copil luizaradu luizaradu Buna ziua! In momentul de fata ma aflu in concediu de maternitate, dar vroiam ca in decursul celor doi ani sa fac si cel de-al doilea copil (fara a ma mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al doilea copil georgiana stanciu georgiana stanciu buna ziua Am nevoie de o lamurire si de un sfat : am un copil de 1 an si 9 luni si sunt gravida in prima luna. Trebuie sa incep munca in luna iulie a acestui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nicoletacarutasu nicoletacarutasu Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: primul copil implineste varsta de 2 ani la data de 23 dec. 2010 iar cel de al ... (vezi toată discuția)