avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_petcu

Activitate adrian_petcu

Răspuns la discuția neclaritati concediere
grace_r: din pacate nu pot sa va spun, pt ca doamna de la ITM nu a dorit sa`mi arate aceste hartii. din cate am inteles e vb despre "suspendarea activitatii"

in legatura cu declinare competentei: asta inseamna ca nu pot sa`i dau in judecata? nici macar pt plata perioadei de preaviz?

de dovedit ca am lucrat... am o adeverinta de venit scrisa si semnata in perioada de "inactivitate".. nu stiu daca ma ajuta cu ceva.
Buna ziua,
Revin. se pare ca se complica situatia. angajatorul meu a depus pe ultimele 2 luni lucrate, o instiintare la itm prin care declara ca nu a fost activitate.
ei bine, se pare ca pot sa uit de salarul pe aceste 2 luni...
intrebarea mea este: e legal sa afca asa ceva?
pe de alta parte, preavizul nu trebuie oricum platit? si minim 1 luna plati compensatorii?

Va multumesc anticipat.
Va multumesc tuturor pt. ajutor. Am sa va tin la curent cu rezultate, sper, cat mai rapide.
Va multumesc pt raspunsul dvs. rapid.
Sesizarea la ITM ce ar putea rezolva? Nu cred ca am sa`mi primesc banii rpea repede, pt ca practic, firma nu mai are nici un ban, si nici active.
Ma intereseaza sa`i dau in judecata.
Deci, in momentul de fata pot sa deschid proces pt:
- contestarea deciziei de concediere
- plata salariilor restante
- plata perioadei de preaviz si minim 1 salar compensatoriu cf codului muncii.

Am inteles bine?
Buna ziua,
Firma la care lucrez se desfiinteaza din motive economice, iar eu am fost anuntat de desfacerea contractului de munca conform art. 65/1.
Precizez ca in contractul de munca se specifica un numar de zile de preaviz in caz de concediere, precum si in caz de demisie, dar contrar acestui lucru, eu am fost concediat fara preaviz.
Mentionez, ca nu am primit salrul pe ultimele 3 luni lucrate, si dupa cum am inteles, nu le vom primi nici pt preaviz.
Nu mi se pare normala aceasta situatie, si as vrea sa stiu, legal, ce pot sa fac in acest moment?
Va multumesc,
P. Adrian.