avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate S.Minos

Activitate S.Minos

Răspuns la discuția drepturi tata biologic
Tatal lui este cetatean spaniol.
Aceasta actiune in instanta privind incredintarea copilului catre mine mi-l va incredinta fara drept de apel din partea tatalui? Pentru ca vreau ca orice decizie privind copilul sa fie luata doar cu acordul meu. Niciodata altfel. Si unde pot face asta? La o instanta judecatoreasca din judetul in care locuiesc sau in Bucuresti?

Nu mi-as fi inchipuit ca lucrurile se pot complica atat de mult, chiar si in conditiile in care eu stiu sigur ce vreau si nu vreau nimic mai mult decat sa-mi cresc copilul in liniste. Si desi sunt o fire idealista , incep din ce in ce mai mult sa pun raul inainte cand e vorba de siguranta si fericirea copilului meu.
Va multumesc mult.
Răspuns la discuția drepturi tata biologic
Ce drepturi are in acel caz? In cazul in care se dovedeste care el este tatal biologic? Si pana unde pot merge drepturile mele si ale copilului vis-a-vis de ale lui?
Ce-mi doresc eu este ca baietelul meu sa fie fericit. El este pe primul loc.Vreau ca tatal sa afle de copil si sa se bucure de el.Dar aici. In tara.Oricand doreste.Dar sa nu il poata lua niciodata de langa mine.

Ce legislatie se aplica?Cea romaneasca sau cea din tara tatalui?
Salutare! Ma bucur ca exista un astfel de loc unde sa speri ca vei fi ajutat!
Am un copil. Am hotarat sa-l cresc singura.Si vreau sa stiu daca pot face asta linistita si in siguranta deplina pentru el.
Este nascut in Romania si l-am inregistrat doar pe numele meu. Si asa vreau sa ramana.Pentru ca vreau ca toate drepturile si responsabilitatile in ce-l privesc, sa-mi revina mie. Nu sunt casatorita. Am un loc de munca si beneficiez de toate drepturile ce-mi revin, adica am dreptul la acea indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani.Asadar, am o oarecare stabilitate in acest moment si lupt sa realizez mai mult din punct de vedere financiar.

Tatal lui biologic nu este cetatean roman.Si nu stie inca de existenta copilului. Are vreun drept legal asupra lui, in cazul in care va afla de existenta lui?

Va multumesc