avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi tata biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi tata biologic

Salutare! Ma bucur ca exista un astfel de loc unde sa speri ca vei fi ajutat!
Am un copil. Am hotarat sa-l cresc singura.Si vreau sa stiu daca pot face asta linistita si in siguranta deplina pentru el.
Este nascut in Romania si l-am inregistrat doar pe numele meu. Si asa vreau sa ramana.Pentru ca vreau ca toate drepturile si responsabilitatile in ce-l privesc, sa-mi revina mie. Nu sunt casatorita. Am un loc de munca si beneficiez de toate drepturile ce-mi revin, adica am dreptul la acea indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani.Asadar, am o oarecare stabilitate in acest moment si lupt sa realizez mai mult din punct de vedere financiar.

Tatal lui biologic nu este cetatean roman.Si nu stie inca de existenta copilului. Are vreun drept legal asupra lui, in cazul in care va afla de existenta lui?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:51, 8 Iulie 2009
Daca tatal biologic, va dori sa stie de existenta lui si va face demersurile necesare pt a fi recunoscut ca tata, cu siguranta va avea drept legal.
Doar daca va putea dovedi faptul ca este tatal biologic.
Ce drepturi are in acel caz? In cazul in care se dovedeste care el este tatal biologic? Si pana unde pot merge drepturile mele si ale copilului vis-a-vis de ale lui?
Ce-mi doresc eu este ca baietelul meu sa fie fericit. El este pe primul loc.Vreau ca tatal sa afle de copil si sa se bucure de el.Dar aici. In tara.Oricand doreste.Dar sa nu il poata lua niciodata de langa mine.

Ce legislatie se aplica?Cea romaneasca sau cea din tara tatalui?
Depinde , care este tara tatalui?
Tatal lui biologic nu este cetatean roman.Si nu stie inca de existenta copilului. Are vreun drept legal asupra lui, in cazul in care va afla de existenta lui?


Sigur , dreptul de a-l recunoaste (oricand ), chiar daca discutam de un copil care a rezultat dintr-o relatie de concubinaj .
Odata recunoscut, tatal va avea aceleasi drepturi si obligatii asupra acestui copil , privind educarea acestuia , ca si fata de un copil nascut in cadrul unei casatorii.O limitare a acestor drepturi si obligatii, totusi , exista, avand in vedere separatie celor doi concubini , tatal putand exercita , in conformitatea cu legea , un drept de vizita , daca isi va exprima aceasta optiune.
Va recomand , insa , pentru a nu exista vreo situatie confuza , sa va adresati instantei de judecata , in vederea incredintarii acestuia dumneavoastra , spre crestere si educare .(asupra pensiei de intretinere instanta pronunandu-se in mod obligatoriu , chiar de nu va exista vreo solicitare in acest sens).Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui biologic alina230789 alina230789 buna! sunt mamica de 4 luni si jumatate, sunt studenta si nu sun casatorita cu tatal biologic al copilului, nici nu vrea sa auda de existenta copilului, este ... (vezi toată discuția)
Inscriere copil in pasaport camcris camcris Am un copil de 11 ani, care e trecut pe numele meu de fata de cand s-a nascut eu fiind necasatorita atunci in certificatul de nastere in dreptul tatalui e ... (vezi toată discuția)