avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... inscriere copil in pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

inscriere copil in pasaport

Am un copil de 11 ani, care e trecut pe numele meu de fata de cand s-a nascut eu fiind necasatorita atunci in certificatul de nastere in dreptul tatalui e trecut numele unei pers. de existenta caruia nu stiu nimic de tot atatia ani. Voi putea face pasaportul fara alte probleme? Acum sunt casatorita si mai am un copil de 2 anisori si vrem sa mergem intr-o excursie .Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:54, 13 Mai 2011
ori cereti incredintarea copilului, ori contestati recunoasterea.. in instanta in contradictoriu cu cel trecut in certificat
NU inteleg,eu imi cresc copilul, ce cerere de incredintare sa fac?si pentru ce?vreau doar sa fac un pasaport sa mergem in excursie...
copilul asta are un tata (macar in certificat), aveti nevoie de acordul acestuia si pt a-i face pasaport si pt a iesi cu minorul din tara. intrucat dvs nu mai stiti nimic de acest " tata" pt a obtine acest acord, trebuie sa aveti o hotarare de incredintare pt a nu mai depinde de acest om.
daca tatal din certificat nu e si tatal biologic al copilului, puteti contesta recunoasterea in instanta
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
gi-jane2, moderator
Inteleg ca pasapoartele si pt.copii minori se fac in nume propriu, deci nu trecuti in cel al parintelui...
Aveti dreptate nici macar nu e cel biologic, atunci..cum ar trebui sa procedez?aceste formalitati ma depasesc..nu stiu cat dureaza si ce sa fac.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum scot un tata din certificatul de nastere? elenaelena1 elenaelena1 Am o fetita de 4 ani de zile si vreau sa il scot pe tata din certificatul de nastere, nu este tatal biologic al fetitei si nu suntem nici casatoriti si numai ... (vezi toată discuția)
Test adn ammy2010 ammy2010 Buna ziua! Sotul meu a avut o relatie in afara casatoriei, iar ia momentul ruperii relatiei extraconjugale, respectiva il anunta ca are un copil. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)