Am un copil de 11 ani, care e trecut pe numele meu de fata de cand s-a nascut eu fiind necasatorita atunci in certificatul de nastere in dreptul tatalui e trecut numele unei pers. de existenta caruia nu stiu nimic de tot atatia ani. Voi putea face pasaportul fara alte probleme? Acum sunt casatorita si mai am un copil de 2 anisori si vrem sa mergem intr-o excursie .Ce trebuie sa fac?
copilul asta are un tata (macar in certificat), aveti nevoie de acordul acestuia si pt a-i face pasaport si pt a iesi cu minorul din tara. intrucat dvs nu mai stiti nimic de acest " tata" pt a obtine acest acord, trebuie sa aveti o hotarare de incredintare pt a nu mai depinde de acest om.
daca tatal din certificat nu e si tatal biologic al copilului, puteti contesta recunoasterea in instanta
Aveti dreptate nici macar nu e cel biologic, atunci..cum ar trebui sa procedez?aceste formalitati ma depasesc..nu stiu cat dureaza si ce sa fac.Multumesc.
Test adn
ammy2010
Buna ziua!
Sotul meu a avut o relatie in afara casatoriei, iar ia momentul ruperii relatiei extraconjugale, respectiva il anunta ca are un copil. Sotul meu ... (vezi toată discuția)