Contestarea recunoasterea paternitatii ce nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata .
Datele de stare civila ale unei persoane trebuie sa corespunda adevarului, chestiunile referitoare la statutul persoanei interesand in mod deosebit atat persoana in cauza, cu toate implicatiile ce decurg in privinta raporturilor nepatrimoniale si patrimoniale in care este implicata persoana inca de la nasterea sa.
Tocmai datorita acestor aspecte, legea a consacrat in mod expres dreptul oricarei persoane de a contesta o
recunoastere ce nu corespunde realitatii, avandu-se in vedere si drepturile copilului consacrate de legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor care in art. 8 alin. 2 teza a II-a prevede ca minorul are dreptul la stabilirea si pastrarea identitatii sale, de a-si cunoaste parintii si de a fi ingrijit, crescut si educat de acestia.
eu traiesc in Austria acum si vreau sa imi iau fetita cu mine si nu vrea sa imi dea macar procura sa plec cu ea. Ce pot sa fac |
Exercitati actiunea in vederea stabilirii
autoritatii parintesti fata de acest copil.Ulterior, odata fiind stabilit
domiciliul minorului in strainatate, tot sesizand instanta de judecata, veti obtine o hotarare judecatoreasca pentru a suplini
acordul de vointa al tatalui, in vederea parasirii tarii.
Succes.