avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum scot un tata din certificatul de nastere?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum scot un tata din certificatul de nastere?

Am o fetita de 4 ani de zile si vreau sa il scot pe tata din certificatul de nastere, nu este tatal biologic al fetitei si nu suntem nici casatoriti si numai traim impreuna de 1 an de zile. NU a contribuit cu nimic la cresterea fetitei, eu traiesc in Austria acum si vreau sa imi iau fetita cu mine si nu vrea sa imi dea macar procura sa plec cu ea. Ce pot sa fac |? Nu l-a obligat nimeni sa recunoasca copilul, a facut acest lucru doar sa nu se faca de ras in fata prietenilor lui. Va multumesc
Din cate stiu trebuiesc facute analizele de sange din care sa reiasa da dl. nu este tatal copilului. Si demersurile se fac prin Judecatorie. Asta stiu eu. Succes!
Avem Art. 420 din Cc: Contestarea recunoaşterii de filiaţie
(1)Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.
(2)Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor săi
Si ca sa intelegeti mai bine.
Art. 415: Felurile recunoaşterii
(2)Copilul conceput şi născut în afara căsătoriei poate fi recunoscut de către tatăl său.
Contestarea recunoasterea paternitatii ce nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata .

Datele de stare civila ale unei persoane trebuie sa corespunda adevarului, chestiunile referitoare la statutul persoanei interesand in mod deosebit atat persoana in cauza, cu toate implicatiile ce decurg in privinta raporturilor nepatrimoniale si patrimoniale in care este implicata persoana inca de la nasterea sa.


Tocmai datorita acestor aspecte, legea a consacrat in mod expres dreptul oricarei persoane de a contesta o recunoastere ce nu corespunde realitatii, avandu-se in vedere si drepturile copilului consacrate de legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor care in art. 8 alin. 2 teza a II-a prevede ca minorul are dreptul la stabilirea si pastrarea identitatii sale, de a-si cunoaste parintii si de a fi ingrijit, crescut si educat de acestia.


eu traiesc in Austria acum si vreau sa imi iau fetita cu mine si nu vrea sa imi dea macar procura sa plec cu ea. Ce pot sa fac |



Exercitati actiunea in vederea stabilirii autoritatii parintesti fata de acest copil.Ulterior, odata fiind stabilit domiciliul minorului in strainatate, tot sesizand instanta de judecata, veti obtine o hotarare judecatoreasca pentru a suplini acordul de vointa al tatalui, in vederea parasirii tarii.



Succes.

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Contestand recunoasterea paternitatii si ramanad singurul parinte, nu mai aveti nevoie de nicio alta actiune. Veti fi singura care va exercita autoritatea parinteasca , singura veti decide pt copil, unde va stabiliti etc, etc.
Daca nu este admisa actiunea pentru contestarea filiatiei copilului din afara casatoriei, mama se poate adresa instantei de judecata pentru a fi stabilit modul in care va fi exercitata autoritatea parinteasca.


Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Adipetre94 Adipetre94 Buna ziua de curand fosta prietena a nascut.stiu ca este capilu meu dar nu ma lasa sa-l vad ne-am certat si nici nu vrea sa ma vada.Avand in vedere ca sta cu ... (vezi toată discuția)
Un copil nascut in afara casatoriei, fara tata, poate fi recunoscut de actualul sot? ralucamira ralucamira Nu am fost casatorita , am un copil iar tatal biologic nu l-a recunoscut si urmeaza sa ma casatoresc (nu cu tatal biologic:)) iar viitorul sot ar vrea ca fiul ... (vezi toată discuția)