avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un copil nascut in afara casatoriei, fara tata, poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un copil nascut in afara casatoriei, fara tata, poate fi recunoscut de actualul sot?

Nu am fost casatorita , am un copil iar tatal biologic nu l-a recunoscut si urmeaza sa ma casatoresc (nu cu tatal biologic:)) iar viitorul sot ar vrea ca fiul meu sa-i poarte numele. Se poate? Si care ar fi procedura? M-ar ajuta si o explicatie pe scurt :)
Cel mai recent răspuns: ralucamira , utilizator 23:02, 6 Decembrie 2014


adoptia ar fi o solutie/recunoasterea de catre viitorul sot
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Legal este posibil, daca nu a fost recunoscut si copilul are liniuta in dreptul tatalui, viitorul dumneavoastra sot poate merge la starea civila sa-l recunoasca si, totul ar fi perfect daca tatal biologic nu va vrea in viitor sa-l recunoasca el.
Da, recunoasterea voluntara poate opera , insa, orice forma de recunoastere care nu corespunde adevarului poate fi contestata , de catre orice persoana interesata.


Actiunea pentru contestarea paternitatii copilului din afara casatoriei poate fi promovata oricand.


Filiaţia

SECŢIUNEA 1
Stabilirea filiaţiei
Art. 420
Contestarea recunoaşterii de filiaţie
(1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.
(2) Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor săi.
Doamna Stoica Ioana, sunt interesata daca am inteles corect textul postat de d-voastra mai sus: Deci, daca recunoasterea nu este conform cu realitatea, viitorul sot al doamnei (cel care a recunoscut copilul desi cunostea realitatea) sau mostenitorii sai vor trebui sa plateasca testul de paternitate si cheltuielile de judecata in cazul in care adevaratul tata sau copilul contesta recunoasterea?
multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Cum scot un tata din certificatul de nastere? elenaelena1 elenaelena1 Am o fetita de 4 ani de zile si vreau sa il scot pe tata din certificatul de nastere, nu este tatal biologic al fetitei si nu suntem nici casatoriti si numai ... (vezi toată discuția)