avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui a unui copil minor In vârsta de 10 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui a unui copil minor In vârsta de 10 ani

Am un copil de 10 ani si vreau sa ii scot numele tatalui.Copilul e nascut In Spania, poarta numele de familie de la ambii parinti.Vreau sa ramâna doar cu numele de la mama.Cum trebuie sa procedez.Nu am fost casatorita cu tatal copilului. Custodia copilului e pe numele meu.Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 07:16, 24 August 2018
Copilul e cetățean roman? Probabil ca s-au facut acte de recunoaștere la înregistrarea nașterii.

Art. 420

Contestarea recunoaşterii de filiaţie

(1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.

(2) Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor sai.

Dar, daca recunoasterea e conforma cu realitatea, e posibil sa va judecati degeaba. Instantele dispun test ADN. Si probabil va rezulta ca tatăl biologic al copilului este palatul.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un copil nascut in afara casatoriei, fara tata, poate fi recunoscut de actualul sot? ralucamira ralucamira Nu am fost casatorita , am un copil iar tatal biologic nu l-a recunoscut si urmeaza sa ma casatoresc (nu cu tatal biologic:)) iar viitorul sot ar vrea ca fiul ... (vezi toată discuția)
Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Tatal natural la inchisoare cr72016 cr72016 Salut! Am cunoscut-o pe actuala concubina in februarie 2016 si ea era deja gravida. Tatal natural este la inchisoare, iar acum copilul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)