avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal natural la inchisoare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal natural la inchisoare

Salut!
Am cunoscut-o pe actuala concubina in februarie 2016 si ea era deja gravida. Tatal natural este la inchisoare, iar acum copilul este trecut pe numele meu... Urmeaza sa ma si casatoresc legitim cu mama copilului. Intrebarea mea este: Mai poate lua tatal natural copilul de sub tutela mea? Tinand cont ca el mai are alti 3 copii cu o alta femeie cu care este casatorit, toti 3 copii fiind lasati in grija statului!!!

[Editare date personale]
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2016
Admin, administrator
Exista posibilitate , dar dupa ce se face testul de paternitate, etc...dar o sa se lase pagubas, din moment ce dvs ati fost de accord sa il treceti pe numele dvs este ok.
Tatal biologic al copilului o sa incerce ceva..dar resursele financiare nu le are iar instanta (daca se ajunge acolo) o sa decida ca acel copil sa ramana la dvs.
Parerea mea ca nu va incerca...ii va fi fff greu. Dar este opinia mea...mai asteptam si alte opinii.
Poate contesta oricand paternitatea si poate deveni tatal in actele copilului. Daca nu are bani pt test adn, poate cere ajutorul statului.
Daca va casatoriti, numele copilului va ramane panait, indiferent cine ii va fi tata.
De ramas , copilul va ramane in casa dvs, dar daca vrea sa va sacaie, tatal natural va actiona in judecata.
Plus ca va poate face plangere pt fals in declaratii.
CAPITOLUL II
Filiaţia

SECŢIUNEA 1
Stabilirea filiaţiei
Art. 420
Contestarea recunoaşterii de filiaţie
(1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.
(2) Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor săi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Actiunea in tagada Dum3 Dum3 Buna ziua! Am si eu o problema ,va rog daca puteti sa ma ajutati .Am un baietel de aproape 14 ani acum 6 ani eu si concubinul meu am mers si am declarat pe ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)