avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiunea in tagada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiunea in tagada

Buna ziua! Am si eu o problema ,va rog daca puteti sa ma ajutati .Am un baietel de aproape 14 ani acum 6 ani eu si concubinul meu am mers si am declarat pe propria rspundere ca baiatul este al lui si l-a recunoscut, modificand certificatul de nastere ,iar unde era trecut tata necunoscut acum apare numele concubinului meu (amandoi fiind de buna credinta, cu toate ca exista o urma de indoiala el nu a vrut sa facem testul ADN) acum dorim sa stim sigur daca este el tatal si daca nu este, sa il pot scoate din certificatul de nastere al copilului. Am inteles ca s-ar face o actiune in tagada ,cat e taxa , care e cursul ,cum se procedeaza ce tr sa fac,
cum ...Va multumesc pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Dum3 , utilizator 14:48, 28 Iunie 2012
Nefiind căsătoriţi, nu este incidentă acţiunea în tăgada paternităţii, ci acţiunea în contestarea recunoaşterii de paternitate, care este o acţiune ce se utilizează exclusiv atunci când stabilirea paternităţii copilului din afara căsătoriei s-a făcut prin recunoaşterea acestuia de către tată.
multumesc mult mult! m-ati mai lamurit legally_aid, ca am tot auzit la pareri ...,daca nu intra la actiunea in tagada deoarece nu am fost si nici nu suntem casatoriti ,sigur dupa cum spui se poate introduce actiunea in contestarea recunoasterii de paternitate, dar o mai poate face tatal nu, se prescrie, sau cine o poate introduce atat tatal ,mama cat si copilul? copilul are aproape14 ani si l-a recunoscut acum 6 ani
Contestarea recunoaşterii poate avea loc oricând şi o poate face orice persoană interesată, dacă recunoaşterea de filiaţie nu corespunde adevărului. ( art. 420 Noul cod civil):
multumesc multumesc ! :*

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)