avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna ziua de curand fosta prietena a nascut.stiu ca este capilu meu dar nu ma lasa sa-l vad ne-am certat si nici nu vrea sa ma vada.Avand in vedere ca sta cu alcineva in mom de fata la nastere pe certificat l-a trecut pe respectivul baiat in dreptul tatalui.Ei bn daca se poate as vrea sa stiu pot so dau in judecata sa fac testul de paternitate si sa-mi cer drepturile de tata??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:23, 22 Februarie 2017
Buna ziua,
Puteti sa formulati o actiune in tagada paternitatii conform art. 429 si celelalte C.civ. Solicitati cu aceasta ocazie si un test ADN. Daca suntei tatal minorului si se stabileste asta legal, solicitati trecerea dumneavoastra ca tata, solicitati un program de vizita si stabilirea unei pensii de intretinere.
Daca toate aceste demersuri va depasesc cunostintele de drept atunci solicitati sprijin de la cineva cunoscator din zona.
Sunteti in eroare, actiunea nu poate fi de tagada, ca nu sunt casatoriti.

Ce puteti face e sa contestati recunoasterea de paternitate ca nu corespunde adevarului.

Art. 420
Contestarea recunoaşterii de filiaţie
(1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.
(2) Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor săi.

Detalii: [ link extern ]
Veti cere dupa ce recunoasteti copilul sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca, sa aiba locuinta la mama, sa platiti pensie si sa aveti un program de relatii cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)