avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... inscriere copil in pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

inscriere copil in pasaport

Am un copil de 11 ani, care e trecut pe numele meu de fata de cand s-a nascut eu fiind necasatorita atunci in certificatul de nastere in dreptul tatalui e trecut numele unei pers. de existenta caruia nu stiu nimic de tot atatia ani. Voi putea face pasaportul fara alte probleme? Acum sunt casatorita si mai am un copil de 2 anisori si vrem sa mergem intr-o excursie .Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:54, 13 Mai 2011
va trebui sa contestati recunoasterea in instanta. il veti cita pe tata la ultima adresa cunoscuta si apoi cu incuviintarea instantei, prin mica publicitate.

"Potrivit dispozitiilor art. 58 cod familiei,recunoasterea paternitatii ce nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata . Datele de stare civila ale unei persoane trebuie sa corespunda adevarului, chestiunile referitoare la statutul persoanei interesand in mod deosebit atat persoana in cauza – cu toate implicatiile ce decurg in privinta raporturilor nepatrimoniale si patrimoniale in care este implicata persoana inca de la nasterea sa, dar si societatea.

Tocmai datorita acestor aspecte, legea a consacrat in mod expres dreptul oricarei persoane de a contesta o recunoastere ce nu corespunde realitatii, avandu-se in vedere si drepturile copilului consacrate de legea 272(2004 privind protectia si promovarea drepturilor care in art. 8 alin. 2 teza a II-a prevede ca minorul are dreptul la stabilirea si pastrarea identitatii sale, de a-si cunoaste parintii si de a fi ingrijit, crescut si educat de acestia."

aveti in link un model de cerere pe care va trebui sa-l adaptati, poate mai gasiti si altele. ati avea nevoie de un avocat sa va asiste.
aveti nevoie sa probati cu inscrisuri, martori ca e imposibil ca persoana sa fie tatal acestui copil. va fi mult mai usor daca veti gasi persoana respectiva

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scot un tata din certificatul de nastere? elenaelena1 elenaelena1 Am o fetita de 4 ani de zile si vreau sa il scot pe tata din certificatul de nastere, nu este tatal biologic al fetitei si nu suntem nici casatoriti si numai ... (vezi toată discuția)
Test adn ammy2010 ammy2010 Buna ziua! Sotul meu a avut o relatie in afara casatoriei, iar ia momentul ruperii relatiei extraconjugale, respectiva il anunta ca are un copil. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)