Salutare! Ma bucur ca exista un astfel de loc unde sa speri ca vei fi ajutat!
Am un copil. Am hotarat sa-l cresc singura.Si vreau sa stiu daca pot face asta linistita si in siguranta deplina pentru el.
Este nascut in Romania si l-am inregistrat doar pe numele meu. Si asa vreau sa ramana.Pentru ca vreau ca toate drepturile si responsabilitatile in ce-l privesc, sa-mi revina mie. Nu sunt casatorita. Am un loc de munca si beneficiez de toate drepturile ce-mi revin, adica am dreptul la acea indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani.Asadar, am o oarecare stabilitate in acest moment si lupt sa realizez mai mult din punct de vedere financiar.
Tatal lui biologic nu este cetatean roman.Si nu stie inca de existenta copilului. Are vreun drept legal asupra lui, in cazul in care va afla de existenta lui?
odata ce va afla de existenta fiului sau, tatal sau bilogic are dreptul sa solicite incredintarea acestuia spre crestere si educare.
sau poate fi de acord ca minorul sa va fie dvs incredintat, insa poate solicita stabilirea unui program de vizitare a minorului . poate pretinde ca acesta sa mearga in vacanta de ex, de cateva ori pe an , in tara in care dansul domiciliaza. si nu aveti cum sa-i ingraditi acest drept !!
la fel ca si dvs., si dansul are aceleasi drepturi in privinta copilului sau .
un prim pas, ar fii sa introduceti actiune in instanta privind incredintarea minorului catre dvs .
Tatal lui este cetatean spaniol.
Aceasta actiune in instanta privind incredintarea copilului catre mine mi-l va incredinta fara drept de apel din partea tatalui? Pentru ca vreau ca orice decizie privind copilul sa fie luata doar cu acordul meu. Niciodata altfel. Si unde pot face asta? La o instanta judecatoreasca din judetul in care locuiesc sau in Bucuresti?
Nu mi-as fi inchipuit ca lucrurile se pot complica atat de mult, chiar si in conditiile in care eu stiu sigur ce vreau si nu vreau nimic mai mult decat sa-mi cresc copilul in liniste. Si desi sunt o fire idealista , incep din ce in ce mai mult sa pun raul inainte cand e vorba de siguranta si fericirea copilului meu.
Va multumesc mult.
E adevarat ca @ roxanel s-a exprimat in sensul ca "un prim pas" ar fi incredintarea.
Dar pasul asta nu se poate face decat dupa ce tatal isi va fi recunoscut copilul.
Pentru ca, deocamdata, nu va puteti judeca cu ...liniuta din certificatul de nastere al copilului dvs.
Actiunea asta se poarta in contradictoriu cu cel care ar putea pretinde si el acelasi drept. (adica tatal - care, deocamdata, din punct de vedere juridic, nu exista. Juridic ziceam, pentru ca, firesc, banuim si noi ca nu l-ati conceput cu Sfantul Duh). Dar din cate pricep eu, pana in clipa de fata, tatal biologic n-are habar, ca undeva, pe lumea asta, are si el un copil.
Daca va afla si isi va recunoaste copilul, atunci puteti cere incredintarea. Deocamdata sunteti SINGURUL parinte al acestui copil, si in acesta calitate exercitati singura drepturile parintesti. Iar omul nu se poate chema in judecata ...pe el insusi.
Puteti sa-i ascundeti in continuare tatalui existenta copilului. Dar cata "fericire" rezulta de aici pentru copilul dvs.,asta e o problema care nu mai tine de domeniul juridic.
Nu va poate garanta nimeni (afara de cei care nu stiu despre ce vorbesc) ca instanta vi-l va incredinta, cum ziceti dvs, adica, citez: "fara drept de apel din partea tatalui".
Dar daca va plac sfatuitorii de la care sa aflati ceea ce vreti dvs. sa auziti si nu ceea ce au ei de spus cu adevarat, gasiti destui. Dar un avocat care se respecta nu ar garanta niciodata asa ceva.
Copilul
ContSters125861
am un copil de 11 luni,nu sunt casatorita cu tatal insa el a recunoscut copilul.are 2 luni aproape de cand lucreaza dar timp de cand e copilul nu a contribuit ... (vezi toată discuția)