avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul

am un copil de 11 luni,nu sunt casatorita cu tatal insa el a recunoscut copilul.are 2 luni aproape de cand lucreaza dar timp de cand e copilul nu a contribuit la cresterea lui cu prea multe.asta insemnand doar 2-3 pachete de pampers,si cateva hainute astea impreuna fiind oferite impreuna cu parintii acestuia.eu sunt casatorita cu un cetatean strain de 9 ani dar fara relatii.(nici macar nu vb.ne-am cunoscut doar la casatorie si atat.).intrebarea mea e cum sa procedez sa beneficieze copilul de drepturile lui din moment ce eu nu mai vreau sa fiu cu numitul tata?
Cel mai recent răspuns: nenorokoasa , utilizator 21:19, 17 Aprilie 2010
Solicitati instantei incredintarea copilului spre crestere si educare,cerand in acelasi timp si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.
Ati formulat pana acum cerere in instanta pentru pensie alimentara?
Sunteti legitima cu actualul sot?
nu am cerut nimic in instnta si cu sotul strain sunt cu acte,ca doar pt a primi cetatenia am semnat casatoria.
nu am cerut nimic in instnta

In acest caz,asa cum v-am mai spus,formulati o cerere catre instanta in care solicitati ca minorul sa va fie incredintat dvs.si obligarea tatalui la plata pensie alimentare.
copilul este pe numele eu,il cresc la parinti iar el este trecut la tata si atat.mai trebuie cerere pt incredintare?

Alte discuții în legătură

Paternitate sara12 sara12 Buna ziua, Am un copil de 8 ani. Tatal biologic nu a dorit sa recunoasca copilul, desi stia ca este al lui. Intre timp eu m-am casatorit, sotul meu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters191375 ContSters191375 As dori sa stiu daca e normal sa platesc pensie alimentara dat fiind faptul ca unul din copii a ramas la mine iar celalalt la tata.Doresc sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters215948 ContSters215948 daca dl ionescu cetatean strain casatorit sotia fiind romanca ei nu au copii inpreuna dar ionescu a recunoscut copilul altei femei ca fiind al lui si dorind ... (vezi toată discuția)