avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate muzica9

Activitate muzica9

Răspuns la discuția constare amiabila/carte verde
pai si unde fac constatarea? accidentul a avut loc pe pod la Cernavoda. Masina care m-a lovit s-a avariat serios. a plecat pe platforma la Slobozia.

pot face constatare la politia rutierea din Buc?
Care este exact procedura in cazul unui accident in care cel vinovat este din alta tara si este asigurat prin carte verde?

Am fost lovit in spate, pe pod la Cernavoda, de un cetatean austriac cu o masina inmatriculata pe o firma din AUSTRIA. Am sunat la politie, au venit 2 domni pe motocicleta, i-am rugat sa faca constatare si sa imi elibereze dovada, iar ei au refuzat si au argumentat ca acum se rezolva prin constatare amiabila.

Am completat formularul respectiv impreuna cu vinovatul, si am primit copie dupa rca-ul lui. Am luat legatura cu firma colaboratoare din ROMANIA, rescpectiv UNIQA. Dar in momentul in care m-am prezentat la constatare, mi s-a spus ca imi trebuie dovada de la politie, pt ca este pe carte verde?!!!

De ce mi-ar trebui constatare de la politie, daca de ani buni in afara, inclusiv in AUSTRIA se practica constatarea amiabila??