avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator011

Activitate utilizator011

Buna ziua,

Intr-una din ultimile luni ale anului trecut, asociata de proprietari a blocului in care locuiesc a inregistrat o diferenta foarte mare de consum de apa rece intre indexul contorului de apa rece al scarii si totalizarea consumurilor individuale aratate de apometrele fiecarui apartament. solutia a fost simpla: au impartit "pierderea" la numarul de apartamente de pe tronson (160) si a rezultat un volum de 30 m3 de apa pe care trebuie sa il plateasca fiecare apartament. Bineinteles ca au adaugat si cheltuielile aferente pentru evacuarea acestei cantitati de apa, chiar daca nu au putut demonstra fizic pierderea (vreau sa spun ca 4800 de m3 de apa pierduti in cateva zile de iarna ar fi trebuit sa se observe undeva). Ma rog... a fost sesizata presa etc, dar situatia a ramas neschimbata. Acum sunt foarte multi co-locatari care au datorii la intretinere din cauza acestei suplimentari semnificative a facturii lunare. In consecinta, am doua intrebari:

1. in situatia de fata, cand este clar ca nu se putea consuma atata apa iar pierderi atat de mari nu au fost, este legal sa se impute pierderea locatarilor?

2. am gasit Regulamentul pentru calculul valorii consumului de apa rece si calda in blocurile cu apartamente contorizate individual, unde este scris:
"Se determina din valoarea facturii, procentul stabilit, de maxim 10 %, pentru consumul/pierderile de pe spatiile comune (in subsol, ghena, spalatul scarii si/sau pierderile pe distanta de la bransament/camin la subsol) care se repartizeaza, tuturor proprietarilor, indiferent daca sunt contorizati sau necontorizati individual, in functie de cota-parte indiviza (functie de suprafata utila a apartamentului)."
Asta inseamna ca suplimentarea facturii lunare cu o suma de 130 de lei, cum s-a intamplat in cayul nostru, nu este corecta?

Va multumesc!