Buna ziua,
am o problema delicata si anume: am trait in concubinaj cu prietena mea timp de 7 ani ,din 1998-2005, dupa care ne-am casatorit in 2005. Pana la incheierea casatoriei am cumparat mai multe imobile. In actul de propietate a unuia dintre imobile a fost trecuta doar sotia mea. In 2008 sotia a contractat un imprumut ipotecand acest imobil fara stirea mea, eu nefiind chemat la banca si notar sa semnez contractele de credit si respectiv de ipoteca. In 2009 am divortat,partajul facandu-se voluntar, sotia mea luand anumite imobile iar mie revenindu-mi , printre altele si imobilul mai sus mentionat. Acum, banca vrea sa execute imobilul respectiv deoarece fosta mea sotie nu si- a indeplinit obligatiile contractuale. Mentionez ca eu n-am stiut ca acest imobil este ipotecat ,nesemnand nimic in acest sens.Ce sanse am sa intru in posesia imobilului respectiv si ce implicatii are ? Pot contesta contractul de ipoteca ?In partajul voluntar am mentionat ca imobilele cumparate pana in 2005 sunt bunuri comune amandoi contribuind in cote parti egale la cumpararea lor iar la impartirea bunurilor comune ex sotia mea a recunoscut si acceptat acest lucru dar nu m-a informat de ipoteca asupra bunului resdpectiv atunci cand a acceptat ca acesta sa imi revina.. Ce se intampla in acest caz? Care sunt consecintele pe care trebuie sa le suporte ex-sotia mea pentru faptul ca a ipotecat imobilul fara stirea mea?