avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate irinaneacsu

Activitate irinaneacsu

Detin in cota indiviza 100 mp de teren dintr-o curte care in total are 240 de mp de teren. Fara a imi cere acordul vecina mea a construit un lift pentru a aceesa etajul unu pe terenul proprietate comuna ocupand cu casa liftului si constructia efectiva o bucata maricica de teren Nu am obiectat pentru ca acel lift servea la transportul mamei dumneaei care era invalida.

Relatiile s-au schimbat in schimb intre timp, si vecina a inceput prin a se impotrivi la o banala izolare a fatadei contra umezelii. De atunci ma gandesc daca nu cumva va intentiona la un moment dat sa imi opuna uzucapiunea scurta in ceea ce priveste terenul pe care a construit liftul, reducandu-mi astfel suprafata de teren pe care o detin in cota indiviza.

Intrebarea ar fi daca din experienta voastra uzucapiunea poate sa opereze atata vreme cat partajul nu a fost facut si nu se poate individualiza terenul.

O parere ar fi ca nu se poate uzucapa o cota ideala. o alta parere e ca in fiecare particica cotele se intalnesc in procentele respective, caz in care in bucata ocupata de lift se intalnesc cota mea si cota ei, iar ceea ce este al meu se considera uzucapat. o alta parere este ca asa cum se paote invoca pe de o parte uzucapiunea, se poate invoca in aceeasi masura accesiunea.

si eu am terminat dreputl dar nu am practicat si nu am experienta voastra asa ca astept raspunsurile si parerile voastre pe forum. va multumesc.