Din sentinta reiese ca intre avocata si reclamanti bunicul meu si cumnatul a existat o imputernicire avocatiala cu nr si data.
Cumnatul nu trebuia trecut in sentinta si nu avea cum sa se prezinte la judecata fiind mort de 7 ani!
Sentinta trebuia sa fie intre bunicul meu si persoana de la care au cumparat initial casa,dar avocata nu cred ca a inteles corect.
Am sa incerc sa o gasesc pe avocata daca mai este in viata.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Dovezile pe care le am sunt sentinta civila si certificatul de deces al persoanei a carei 'fantoma#-o' a fost prezenta in sala de judecata!
Sentinta este din 2001 si certificatul de deces din 1993.
Indreptarea erorii materiale cum se poate face,unde trebuie sa merg ?
Sotia si copii persoanei decedate au vreu drept asupra propietatii?
Va multumesc mult pentru ajutor.
Greseala imensa sentinta civila
Problema se refera la impartirea unei case de 300mp in bucuresti.casa a fost cumparata prin chitanta de mana in anii 70 de catre 2 persoane bunicul meu si cumnatul acestuia de la propietarul casei.
Casa au impartit-o de comun acord in doua revenind fiecaruia cate 150mp.
Ulterior ‘cumnatul’ si-a vandut partea dupa ce si-a facut acte pe jumatatea lui de casa prin chemarea in instanta a propietarului initial.
In 1993 cumnatul bunicului meu a murit.
Prin anul 2000 a incercat si bunicul meu sa faca acte pe jumatatea lui de casa 150mp, deoarece nu cunostea procedurile ce trebuiau urmate pentru realizarea actelor a apelat la o avocata.
Pentru dobandirea dreptului de propietate avocata a apelat la instanta prin chemarea in instanta a propietarului initial.
In sentinta civila prin care bunicul meu devine propietar ,nu stiu din ce motiv a fost trecut copropietar si CUMNATUL bunicului meu care in 2001cand sa judecat dreptul de proprietate era mort de 7 ani.
Mai jos veti gasi o parte din textul din sentinta pentru a intelege mai usor problema:
Sentinta civila
Pe rol fiind solutionarea cauzei civile de fata,hotarare ce tine loc de act autentic de vanzare-cumparare.
La apelul nominal facut in sedinta publica au raspuns reclamantul (bunicul meu) personal si asistat de aparator (avocata) si reclamantul CUMNATUL BUNICULUI MEU (NU INTELEG CUM CA ERA MORT:O) prin acelasi aparator (avocata).
Imi puteti spune va rog ce se poate face pentru a repara aceasta greseala?
Deoarece bunicul imi lasa mie casa si nu pot face actele datorita acestei sentinte:(.