avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greseala imensa sentinta civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greseala imensa sentinta civila

Greseala imensa sentinta civila
Problema se refera la impartirea unei case de 300mp in bucuresti.casa a fost cumparata prin chitanta de mana in anii 70 de catre 2 persoane bunicul meu si cumnatul acestuia de la propietarul casei.
Casa au impartit-o de comun acord in doua revenind fiecaruia cate 150mp.
Ulterior ‘cumnatul’ si-a vandut partea dupa ce si-a facut acte pe jumatatea lui de casa prin chemarea in instanta a propietarului initial.
In 1993 cumnatul bunicului meu a murit.
Prin anul 2000 a incercat si bunicul meu sa faca acte pe jumatatea lui de casa 150mp, deoarece nu cunostea procedurile ce trebuiau urmate pentru realizarea actelor a apelat la o avocata.
Pentru dobandirea dreptului de propietate avocata a apelat la instanta prin chemarea in instanta a propietarului initial.
In sentinta civila prin care bunicul meu devine propietar ,nu stiu din ce motiv a fost trecut copropietar si CUMNATUL bunicului meu care in 2001cand sa judecat dreptul de proprietate era mort de 7 ani.
Mai jos veti gasi o parte din textul din sentinta pentru a intelege mai usor problema:

Sentinta civila
Pe rol fiind solutionarea cauzei civile de fata,hotarare ce tine loc de act autentic de vanzare-cumparare.
La apelul nominal facut in sedinta publica au raspuns reclamantul (bunicul meu) personal si asistat de aparator (avocata) si reclamantul CUMNATUL BUNICULUI MEU (NU INTELEG CUM CA ERA MORT:O) prin acelasi aparator (avocata).

Imi puteti spune va rog ce se poate face pentru a repara aceasta greseala?
Deoarece bunicul imi lasa mie casa si nu pot face actele datorita acestei sentinte:(.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:26, 10 Iulie 2009
cred ca se poate rezolva printr-o indreptare a erorii materiale.Aceasta in cazul in care lucrurile stau exact asa cum le-ati expus si daca aveti dovezi in acest sens, altfel...;) trebuie luat totul de la inceput.
Dovezile pe care le am sunt sentinta civila si certificatul de deces al persoanei a carei 'fantoma#-o' a fost prezenta in sala de judecata!
Sentinta este din 2001 si certificatul de deces din 1993.
Indreptarea erorii materiale cum se poate face,unde trebuie sa merg ?
Sotia si copii persoanei decedate au vreu drept asupra propietatii?
Va multumesc mult pentru ajutor.
in primul rand , intrebati-l pe bunicul dvs daca actiunea s-a facut in numele amandoura , a sa si a cumnatului .
avocata nu avea cum sa reprezinte o persona intr-un proces fara ca persoana respectiva sa o fi angajat in acest sens.
din moment ce se spune in sentinta ca au raspuns amandoi reclamantii , prin avocat ..inseamna ca actiunea a fost facuta in numele amandoura .
ar fi recomandat sa mergeti la arhiva si sa studiati dosarul in cauza, cu bunicul dvs , intrucat dansul a fost parte in acel proces.
vedeti cine a fost reclamant in cauza .

daca este vorba de o eroare judiciara, faceti cerere in privind indreptarea acesteia .
din moment ce cumnatul bunciului si-a vandut partea sa din casa, mostenitorii acestuia nu mai au nici un drept la acel imobil .
si nu au dreptul nici la partea din casa a bunicului dvs, intrucat exista descendenti .

oricum ar fi, la jumatatea din casa ce a apartinut unchiului dvs., si
Cu siguranta actiunea a fost facuta in numele ambilor coproprietari. De aceea mentiunea respectiva. Avocata platita trebuie sa indrepte aceasta eroare, printr-o cerere in instanta, in cazul in care este o eroare.
Din sentinta reiese ca intre avocata si reclamanti bunicul meu si cumnatul a existat o imputernicire avocatiala cu nr si data.
Cumnatul nu trebuia trecut in sentinta si nu avea cum sa se prezinte la judecata fiind mort de 7 ani!
Sentinta trebuia sa fie intre bunicul meu si persoana de la care au cumparat initial casa,dar avocata nu cred ca a inteles corect.
Am sa incerc sa o gasesc pe avocata daca mai este in viata.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Litigiu succesiune IPR IPR Buna ziua, Ma numesc Cristian si am nevoie de cateva sfaturi legat de o succesiune si ligitul familial care a rezultat din acesta. Mai intai vreau sa ... (vezi toată discuția)
Părinții au zis că-și împart averea dându-ne câte o jumătate mie și fratelui, dar eu le-am cumpărat casa ca să o scap de o licitație. mai are dreptul fratele meu la ea? Daniela 1967 Daniela 1967 Parintii au zis ca impart pe jumatare averea la copii. Suntem doi frati. Eu am cumparat casa parinteasca ca sa o scap de la o licitatie si am ramas ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedez? inaice inaice Buna ziua ! Ma numesc Florentina si am vevoie de un sfat sau cum ar trebui sa procedez in urmatoarea problema: Bunicul a decedat acum 10 ani , iar tatal meu a ... (vezi toată discuția)