avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu succesiune

Buna ziua,

Ma numesc Cristian si am nevoie de cateva sfaturi legat de o succesiune si ligitul familial care a rezultat din acesta.

Mai intai vreau sa descriu rapid povestea familiei pentru a intelege contextul. Bunicul meu a murit in 1993 ( Odihneasca-se in pace). In 1994 mostenitorii lui directi adica bunica, tatal meu si sora tatalui au mers la notar pentru a ceda partea mostenita in favoarea bunicii. Astfel s-a facut reintregirea iar bunica a primit totul. Vorbim aici despre casa parinteasca, un teren intravilan si o suprafata considerabila de teren agricol. De mentionat este ca bunicul nu era propietarul direct al casei parintesti ci mostenitor al strabunicului. In 1994 la notar s-a mintit ca bunicul era singurul urmas al strabunicului, desi bunicul mai avea frati/surori cu urmasi la randul lor, dar care nu erau interesati de casa.

In final bunica a primit totul, si astfel toate au fost bune si frumoase pana in 2015, cand a survenit decesul acesteia. Anul urmator, tatal meu si sora lui (matusa cea rea) au deschis succesiunea, insa cand au mers in fata notarului matusa a sustinut ca are act de vanzare cumparare asupra casei si doar terenul intravilan si terenul agricol se pot imparti. Tatal meu nu a fost de acord si a oprit succesiunea. Am fost surprinsi pentru ca stiam sigur ca bunica nu a semnat nimic de-a lungul vietii. M-am interesat la primarie si intr-adevarat casa este inregistrata ca si vanduta cu un contract de vanzare cumparare din 2005 la unul din cei mai dubiosi notari din judet. Am mers la notarul respectiv si am cerut o copie a acelui contract ca mostenitor al bunicii insa mi s-a refuzat elibararea acesteia.

Intrebarea este daca exista acest act de vanzare cumparare se mai poate face ceva pentru impartirea casei ? Se poate combate actul , mai ales ca exista mari dubii legate de incheierea acestuia si continutul lui. Iar daca bunica a primit bani in urma contractului de vanzare acestia ar trebui si ei impartiti nu? Se poate demonta actul mincinos de reintregire din 1994 a.i. bunica sa nu mai poate sa fi unic mostenitor al casei iar contractual de vanzare cumparare sa cada si el ?

Multumesc tuturor pentru timpul petrecut pe acest topic si mai ales pentru explicatii.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:28, 1 Aprilie 2019
Buna ziua!
In situatia data...cel mai bine ar fi sa consultati un avocat ( sau mai multi) care sa vada exact actele si sa va sfatuiasca in consecinta...daca merita sau nu sa apelati la instanta ( daca nu exista cale de impacare amiabila)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Probleme incheiere act de vanzare cumparare bogdanxy bogdanxy Strabunica mea a printre alte proprietati, a detinut o casa cu un loc de casa. In urma decesului sotului acesteia, strabunicul meu, s-a facut taxa de ... (vezi toată discuția)
Mostenire Evapop Evapop Cum ar trebui sa procedez in urmatoare situatie? Bunica mea (decedata in 2006) a avut o casa si teren agricol. Ea a avut 2 copii (pe tatal meu si pe sora ... (vezi toată discuția)