Primăria în raza căreia vă veți desfășura activitatea de comerț cu amănuntul este competentă să emită la cerere o autorizația temporară.
Este necesar să aveți constituit în prealabil fie un PFA, I.I. sau I.F. Procedura de constituire se realizează la Registrul Comerțului în raza căruia veți avea sediul social.
Procedura de înființare PFA durează aproximativ 5 zile.
1. In dreptul semnaturii vanzatorului trebuie scris de acesta "buna si aprobat pentru suma de ...". Suma scrisa de acesta trebuie sa corespunda cu cea inscrisa in cuprinsul chitantei/actului sub semnatura privata.
2. Aceasta chitanta are valoarea unei promisiuni de vanzare-cumparare iar intentia acestuia de a instraina apartamentul poate fi dovedita si prin proba cu martori, pe care de asemenea trebuie sa ii amintiti in cuprinsul chitantei, indicandu-le complet datele de identificare.
3. In opinia mea, cel mai confortabil este sa incheiati un antecontract de vanzare-cumparare in forma autentica. Astfel consimatamantul vanzatorului este cate se poate de clar, iar in ipoteza promovarii unei actiuni pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de at autentic veti avea "asul in maneca duvs".
In opinia mea este nevoie de o noua convocare a Adunarii Generale pentru a putea fi revocat /modificat punctul votat anterior in hotararea adunarii generale "din vara".
Formulezi plangere contraventionala in termen de 15 zile pe care o depui la Judecatoria in raza careia a fost constatata presupusa contraventie.
Soliciti instantei de judecata sa punsa in vedere Inspectoratului sa depuna urmatoarele documente: atestatul operatorului radar, buletinul de verificare metrologica al aparatului radar precum si certificarea de model emisa de catre Biroul National de Metrologie Legala.
In certificarea de model apare exact ce eroare inregistreaza aparatul radar (cinemometrul),daca este in miscare ori static.
Intr-adevar..de aceea am si ridicat aceasta problema, intrucat din continutul art. 1 nu reiese faptul ca aceasta procedura este strict destinata comerciantilor.
Si ma intrebam cum ar reactiona instanta la o cerere introductiva intemeiata pe OG.5/2001, avand in vedere ca procedura somatiei de plata a fost si este foarte mult utilizata in cazul persoanelor juridice.
Supun discutiei admisibilitatea procedurii somatiei de plata in cazul persoanelor fizice.
Este posibil astfel, sa eviti actiunea in pretentii utilizand procedura somatiei de plata in cazul in care atat debitorul cat si creditorul sunt persoane fizice?