Buna ziua!! Suntem 5 frati. In anul 1990 a decedat mama noastra. Toti fratii impreuna cu tatal nostru ne-am prezentat la notariat unde tatal nostru a declarat masa succesorala dupa defuncta noastra mama si s-a eliberat certificat de mostenitor. In acest certificat de mostenitor a fost cuprins si un imobil stapanit de unul dintre frati, construit de parintii nostri in anul 1970 pe baza unei autorizatii de constructii eliberata pe numele altui frate dar acesta s-a casatorit in alta localitate si autorizatia a fost schimbata pe numele celui care o stapaneste in prezent. In anul 2001 a decedat si tatal nostru, iar ca urmare a neintelegerilor s-a initiat actiune de partaj succesoral judiciar.La instanta s-a declarat intraga masa succesorala dupa cei doi defuncti, masa succesorala a fost sustinuta de martorii pe care i-am prezentat, dar pe parcursul procesului instanta a ignorat in totalitate certificatul de mostenitor eliberat in 1992, dupa defuncta noastra mama, neincluzand in procesul de partaj nici unul din bunurile imobiliare cuprinse in certificatul de mostenitor. Pentru faptul ca am indraznit sa solicit partajarea imobilului cuprins in certificatul de mostenitor, d-na judecator a introdus in masa succesorala un imobil proprietatea mea, obligandu-ma in acest fel sa platesc sulta suma de 40.000 RON. Mentionez ca ei nu au prezentat nici un fel de dovada ca acest imobil ar face parte din masa succesorala, nu a fost cuprins in actiunea de judecata, nu a fost cuprins in obiectivele pentru efectuarea expertizelor impuse de instanta. Am declarat recurs , dar dosarul fiind foarte stufos nu a fost studiat indeajuns de instanta, astfel ca instanta a respins recursul, hotararea ramanand definitiva si irevocabila!!! CE POT SA FAC PENTRU INTRODUCEREA IN MASA SUCCESORALA A IMOBILULUI CUPRINS IN CERTIFICATUL DE MOSTENITOR IN 1992 ?? CE POT SA FAC SE EXCLUD DIN MASA SUCCESORALA IMOBILUL CONSTRUIT DE MINE IN ANUL 1998 PENTRU CARE AM PREZENTAT LA INSTANTA DOVEZI SCRISE SI 5 MARTORI CARE AU DECLARAT CA A FOST CONSTRUIT DE MINE EI NEAVAND NICI O DOVADA????
Buna ziua!!! Sunt proprietarul unei suprafete de teren dobandita prin contract de vanzare-cumparare autentic, de la parintii mei. Pe acest teren s-a dispus de catre autoritatile comuniste in anii 1960 construirea unui magazin mixt si a unor anexe ocupand o suprafata totala de 440 mp fara nici un fel de autorizatie de constructie deoarece ei nu detin acte de proprietate pentru teren.Am initiat actiune judecatoreasca pentru demolarea constructiilor in cauza si eliberarea terenului, dar judecatoria m-a obligat sa prezint autorizatii de demolare. Am facut demersurile necesare pentru obtinerea autorizatiei la primarie, dar primaria mi-a eliberat un inscris pe care l-am depus la dosarul cauzei prin care aduce la cunostinta instantei ca numai proprietarii cladirilor pot solicita o asemenea autorizatie si nu proprietarul terenului.Judecatoriul a suspendat dosarul cauzei pe motiv ca nu am prezentat autorizatia de demolare!! CE POT SA FAC CA SA OBTIN O HOTARARE JUDECATOREASCA CARE SA-I OBLIGE PE PROPRIETARII CLADIRILOR SA SI LE RIDICE DE PE TERENUL PROPRIETATEA MEA??? POT SA LE SOLICIT CHIRIE PE ULTIMII TREI ANI PENTRU SUPRAFATA DE TEREN OCUPATA?? VA ROG MULT AJUTATI-MA