avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare de constructii (demolare cu evacuare)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare de constructii (demolare cu evacuare)

Buna ziua!!! Sunt proprietarul unei suprafete de teren dobandita prin contract de vanzare-cumparare autentic, de la parintii mei. Pe acest teren s-a dispus de catre autoritatile comuniste in anii 1960 construirea unui magazin mixt si a unor anexe ocupand o suprafata totala de 440 mp fara nici un fel de autorizatie de constructie deoarece ei nu detin acte de proprietate pentru teren.Am initiat actiune judecatoreasca pentru demolarea constructiilor in cauza si eliberarea terenului, dar judecatoria m-a obligat sa prezint autorizatii de demolare. Am facut demersurile necesare pentru obtinerea autorizatiei la primarie, dar primaria mi-a eliberat un inscris pe care l-am depus la dosarul cauzei prin care aduce la cunostinta instantei ca numai proprietarii cladirilor pot solicita o asemenea autorizatie si nu proprietarul terenului.Judecatoriul a suspendat dosarul cauzei pe motiv ca nu am prezentat autorizatia de demolare!! CE POT SA FAC CA SA OBTIN O HOTARARE JUDECATOREASCA CARE SA-I OBLIGE PE PROPRIETARII CLADIRILOR SA SI LE RIDICE DE PE TERENUL PROPRIETATEA MEA??? POT SA LE SOLICIT CHIRIE PE ULTIMII TREI ANI PENTRU SUPRAFATA DE TEREN OCUPATA?? VA ROG MULT AJUTATI-MA
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:27, 14 Iulie 2009
Puteti formula si o actiune prin care sa solicitatiu ridicarea copnstructilor de pe terenul propr.dv in contradictoriu cu proprietarul constructiei si sa solicitati si c/valoarea lipsei de folosinta a terenului pe ultiumi trei ani, insa va fi nevoie tot de o autorizatie de demolare, iar punctul de vedere al primariei este gresit intrucit constructiuile executate ilegal pot fi demolate nu numai la solicitarea celui care le-a edificat dar soi a prop[rietarului terenului. Atacati in contencios raspunsul primariei ca fiind un act administrativ care va vatama un interes legitim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)
Demolare constructie neautorizata iuliurs iuliurs Buna ziua, Casa edificata fara autorizatie de construire avind sentinta pentru demolare care nu s-a aplicat. Intre timp terenul s-a vindut, iar in cf nou ... (vezi toată discuția)
Demolare constructie ilegala CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Am cumparat o parcela de teren, care provine dintr-o suprafata dezmembrata, iar pe acesta se afla o parte din ruinele cladirii unui ... (vezi toată discuția)