avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare constructie neautorizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare constructie neautorizata

Buna ziua,
Casa edificata fara autorizatie de construire avind sentinta pentru demolare care nu s-a aplicat. Intre timp terenul s-a vindut, iar in cf nou apare constructia fara acte la notificari. Intrebarea este daca se mai poate intra in legalitate pe numele noului proprietar de teren.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: iuliurs , utilizator 13:01, 10 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazuta intai sentinta sa vedem de ce s-a dispus demolarea.
De principiu ar trebui sa puteti intra in legalitate sau nu in functie de urbanismul local.
Multumesc pentru raspuns. Cel care a construit a fost amendat pentru construire fara autorizatie, a avut termen de intrare in legalitate, termen pe care nu a reusit sa o respecte fiinca terenul nu era intabulat inca pe el, dar a continuat lucrarea motiv pentru care s-a deschis procesul. Ulterior prin sentinta judecatoreasca a obtinut terenul ( proces care a durat in jur de 2 ani). Primaria nu doreste demolarea dar de la urbanism nu se poate obtine certificatul de urbanism. Acum ca terenul s-a vindut, noul proprietar nu poate cere intrarea in legalitate ?
Solicitati eliberarea autorizatiei la primarie, in caz de refuz chemati in judecata primaria pentru a fi obligata sa va elibereze autorizatia, sunt sanse de castig avand in vedere situatia expusa.
Cand a fost pronuntata sentinta judecatoreasca prin care s-a dispus demolare casei?
Sentinta civila a fost data in 2016, executorul judecatoresc a trimis o somatie prin primavara, datoriile fata de el au fost platite. Nu a facut nici o notificare in CF.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere autorizatie construire gigibeb gigibeb Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct cu un unchi..Toate au fost bune la inceput,eu cu acordul lui mi-am construit o anexa fara ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)
Am construit fara autorizatie 2 camere si o sala.cum intru in legalitate? titina12 titina12 am achizitionat un teren la marginea orasului si fiindu-mi necesara mutarea urgenta, am si inceput lucrarile de constructie a 2 camere si sala pana la ... (vezi toată discuția)