avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare constructie neautorizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare constructie neautorizata

Buna ziua,
Casa edificata fara autorizatie de construire avind sentinta pentru demolare care nu s-a aplicat. Intre timp terenul s-a vindut, iar in cf nou apare constructia fara acte la notificari. Intrebarea este daca se mai poate intra in legalitate pe numele noului proprietar de teren.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: iuliurs , utilizator 13:01, 10 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazuta intai sentinta sa vedem de ce s-a dispus demolarea.
De principiu ar trebui sa puteti intra in legalitate sau nu in functie de urbanismul local.
Multumesc pentru raspuns. Cel care a construit a fost amendat pentru construire fara autorizatie, a avut termen de intrare in legalitate, termen pe care nu a reusit sa o respecte fiinca terenul nu era intabulat inca pe el, dar a continuat lucrarea motiv pentru care s-a deschis procesul. Ulterior prin sentinta judecatoreasca a obtinut terenul ( proces care a durat in jur de 2 ani). Primaria nu doreste demolarea dar de la urbanism nu se poate obtine certificatul de urbanism. Acum ca terenul s-a vindut, noul proprietar nu poate cere intrarea in legalitate ?
Solicitati eliberarea autorizatiei la primarie, in caz de refuz chemati in judecata primaria pentru a fi obligata sa va elibereze autorizatia, sunt sanse de castig avand in vedere situatia expusa.
Cand a fost pronuntata sentinta judecatoreasca prin care s-a dispus demolare casei?
Sentinta civila a fost data in 2016, executorul judecatoresc a trimis o somatie prin primavara, datoriile fata de el au fost platite. Nu a facut nici o notificare in CF.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie construire gigibeb gigibeb Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct cu un unchi..Toate au fost bune la inceput,eu cu acordul lui mi-am construit o anexa fara ... (vezi toată discuția)
Am construit fara autorizatie 2 camere si o sala.cum intru in legalitate? titina12 titina12 am achizitionat un teren la marginea orasului si fiindu-mi necesara mutarea urgenta, am si inceput lucrarile de constructie a 2 camere si sala pana la ... (vezi toată discuția)