avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obtinere autorizatie construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obtinere autorizatie construire

Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct cu un unchi..Toate au fost bune la inceput,eu cu acordul lui mi-am construit o anexa fara autorizatie de construire.Relatiile s-au stricat,ruda a vrut sa strice actul dar nu a putut,dar prin sentinta judecatoreasca a obtinut evacuare mea,eu putand sa intru in curtea respectiva dupa moartea lui.Culmea m-a reclamat ca am construit fara autorizatie,primaria mi-a dat amenda...Acum eu vreau sa intru in legalitate,dar cei de la primarie spun ca nu pot sa-mi elibereze autorizatia de construire fara acordul lui...Ce sa fac??
Cel mai recent răspuns: autorizatii-constructii , utilizator 11:28, 28 Iulie 2011
Obligați-l să vă plătească contravaloarea construcției edificată pe cheltuiala Dvs, în momentul edificării ați fost constructor de bună credință, deși ați încălcat legislația privind autorizarea executării construcțiilor, sau vindeți construcția oricărei persoane cu acceptul proprietarului terenului.
fara acordul proprietarului nu aveti cum sa obtineti autorizatia de construire, puteti solicita doar certificatul de urbanism care este doar un act de informare si poate fi solicitat de oricine, dar autorizatia de construire se elibereaza doar proprietarului de drept; Cand s a efectuat constructia fara AC si cand s a depus reclamatia, daca a trecut un termen mai mare de 3 ani, posibilitatea de amendare se prescrie, dar dispunerea de a intra in legalitate sau de a aduce lucrarile la stadiul initial raman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie noua poparoxy poparoxy Este adevarat ca o constructie noua se poate intabula din oficiu in 5 ani daca locatarii fac dovada locuirii in spatiul respectiv? (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare a edificarii constructiei (contribuabil vs primarie) Cristian Fara Cristian Fara La solicitarea unui \"Certificat de atestare a edificarii constructiei\" pt o casa construita in anul 1970 necesar pentru inscrierea in CF a casei odata cu ... (vezi toată discuția)